Το υπουργείο υγείας ιδρύθηκε την ημέρα που ανέλαβε ο Βορίδης;

Έγινε συνάντηση στις 25|6 με τους εκπροσώπους των νησιών  για να ενημερωθεί!

boridis_ygeia_notio_aigaio

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κ.Ν.Δραγάτη

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ συνεχίζεται κανονικά από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Χωρίς καμία δημόσια ενημέρωση τόσο από την πλευρά του γραφείου του νέου υπουργού υγείας Μ. Βορίδη, αλλά και καμία ενημέρωση διαφάνειας από τους δημάρχους των νησιών μας, ανακοινώθηκε ξαφνικά, σήμερα το πρωί (26|6) ότι ο υπουργός υγείας είχε συγκαλέσει σύσκεψη στα γραφεία του υπουργείου για τις 25|6 για να ενημερωθεί (;!) για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νότιο Αιγαίο στον τομέα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο Μ. Βορίδης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν έχει παρακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια τις πάμπολλες ερωτήσεις και επερωτήσεις που έχουν καταθέσει γι’ αυτά τα θέματα οι βουλευτές όλων των κομμάτων των νησιών μας, ακόμη και του δικού του.
Φαίνεται ότι ο φίλος του και συνάδελφος του Αδ. Γεωργιάδης, όταν «ανασχηματίστηκε» από τον Σαμαρά πήρε μαζί του:
– όλους τους Δ/ντες του υπουργείου,
– τους επικεφαλής των ΔΥΠΕ
– τις διοικήσεις των τοπικών Γενικών Νοσοκομείων,
– τις διοικήσεις όλων των Κέντρων Υγείας

ΟΛΟΙ οι παραπάνω ξέρουν με λεπτομέρειες τα προβλήματα σε κάθε νησί. Έχουν συμμετάσχει σε αλλεπάλληλες τοπικές και υποτροπικές συσκέψεις, έχουν παραλάβει λεπτομερή υπομνήματα. Όλοι αυτοί είναι μικρομεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συγκυβερνούν, και συνευθύνονται για την ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων στον τομέα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.
ΑΡΑΓΕ γιατί ο υπουργός δεν έχει συγκαλέσει σύσκεψη με όλους αυτούς τους «παρατρεχάμενους» τελικά, οι οποίοι έχουν παρευρεθεί με τα τεφτέρια τους σε όλες τις αντίστοιχες συσκέψεις με τους δύο υπουργούς που έχουν προηγηθεί στη θέση του, για να πληροφορηθεί τα προβλήματα και έτσι, να καλέσει τους τοπικούς αιρετούς μόνο για να τους ανακοινώσει κάποιες λύσεις;
ΤΕΛΟΣ, γιατί οι αιρετοί των νησιών μας «έπαιξαν» στο χθεσινό παιχνίδι του Μ. Βορίδη;

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο νέος υπουργός, θέλησε να κάνει το παλιό, κλασικό επικοινωνιακό παιχνίδι του «μηδενισμού του χρόνου». Γνωρίζοντας ότι το σύστημα δημόσιας υγείας στα νησιά έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και ότι σκυλεύεται καθημερινά από μικρές και μεγάλες ιδιωτικές μονάδες, θέλησε να σκηνοθετήσει μία εκδήλωση «ενημέρωσής» του, για να κερδίσει χρόνο δήθεν για να οργανώσει τις λύσεις για τα προβλήματα …υποτίθεται.
Εμείς λέμε ότι θα συνεχίσει την πάγια τακτική να προκηρύσσει διαγωνισμούς για την πρόσληψη κάποιων συμβασιούχων γιατρών οι οποίοι δεν θα έρχονται ποτέ ή θα έρχονται και θα φεύγουν, πριν το καταλάβουν οι νησιώτες ότι υπάρχουν.

ΑΡΑΓΕ, τι μπορεί να αλλάξει ο Μ. Βορίδης για τις μονάδες υγείας των νησιών μας, όταν η διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας είναι ειλημμένη απόφαση της τρόικα την οποία έχει αποφασίσει να υπηρετήσει πιστά η μνημονιακή συγκυβέρνηση;
Χωρίς να ανατραπεί η πολιτική αυτή, πως μπορεί να ανατραπούν οι συνέπιες της που ζούμε οι νησιώτες;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου υγείας:
«Πολύωρη συνάντηση είχε το βράδυ της Τετάρτης (25|6) ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, με το σύνολο των δημάρχων του νοτίου Αιγαίου. Σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δ. Κρεμαστινός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Β. Υψηλάντης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Π. Καλλίρης, η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και διοικητές νοσοκομείων.
Κατά τη διάρκειά της οι δήμαρχοι παρουσίασαν ενδελεχώς την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά. Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, αφού τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση, διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει κατά το μέγιστο δυνατό στην εύρυθμη λειτουργία και στην ενίσχυση των δομών υγείας της νησιωτικής Ελλάδος».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο Μ. Βορίδης εν τους είπε τίποτε!

entipa_mauro_290514