Ξέρει τι γίνεται στην Πάρο ο Αλέξης Τσίπρας;

Φωτογραφία των «καρκινωμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου
η ομιλία Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 21|6

tsip

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ Του Κ.Ν.Δραγάτη …
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Έλαβε χώρα μία κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση υπό το «άγρυπνο βλέμμα» των εχθρικών μνημονιακών μέσων ενημέρωσης και των παραπολιτικών μηχανισμών ιδεολογικής και πολιτικής καταστολής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των αντίστοιχων τμημάτων κάποιων πρεσβειών της Αθήνας.
Βασικό «εργαλείο» προναρκοθέτησης των συζητήσεων ήταν το κείμενο των 53 στελεχών που είχε δημοσιευθεί πριν τη συνεδρίαση, το οποίο χωρίς να λέει κάτι καινούριο και «κακό», αξιοποιήθηκε από τους εσωκομματικούς «ταλιμπάν» της αριστεροσύνης, αλλά κυρίως, τους έξωθεν του κόμματος «τζιχαντιστές» υπέρ της διατήρησης των μνημονίων στην κοινωνία και τη χώρα.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Στον αντίποδα αυτών (για τα οποία αδιαφόρησε) ο αρχηγός του κόμματος Αλ. Τσίπρας εστίασε στην κεντρική ομιλία του στο πραγματικό πρόβλημα του κόμματος που αναδείχθηκε από τις τελευταίες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις: τη δυσλειτουργία των – επί της ουσίας – «κλειστών» τοπικών οργανώσεων και του ρόλου κάποιων παραγόντων τους που «διώχνουν» τον κόσμο που έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Παραθέτουμε ένα τμήμα μόνο των όσων είπε γι’ αυτό το θέμα και τα όσα προτίθεται να κάνει για να το λύσει το αμέσως ερχόμενο διάστημα.
Ο Τσίπρας και το επιτελείο του φαίνεται ότι έχουν «πιάσει» το ζήτημα στην ουσία του. Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες αναμετρήσεις (παρά την τεράστια νίκη του με ιστορικούς όρους) προήλθε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν τα κεντρικά όργανα είχαν «συλλάβει» τις διαστάσεις του καταστρεπτικού ρόλου που θα διαδραμάτιζαν τα «γκρουπούσκουλα» των οργανώσεων της χρόνιας συναλλαγής με τους δημάρχους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις τοπικές κοινωνίες, θα είχαν παρέμβει προεκλογικά, όπως ο Χριστός με το «μαστίγιο» στο ναό του Σολομώντα.

ΕΚΕΙΝΟ που μένει να δούμε είναι αν το κόμμα θα καταφέρει να επιβάλει την εισήγηση του προέδρου δια του κειμένου της Πολιτικής Γραμματείας η οποία ψηφίσθηκε με σημαντική πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 22|6.
Ασφαλώς, η περιγραφή απεικονίζει απολύτως την κατάσταση στην Πάρο, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τα μετεκλογικά αίσχη γνωστών φασισταριών που φορούν κόκκινο φερετζέ και οι οποίοι ταλαιπωρούν επί χρόνια την αριστερά στην Πάρο για το καλό, πότε της τσέπης τους, πότε της σχιζοφρένειας τους.
Ακολουθεί το απόσπασμα ομιλίας Τσίπρα:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
«[…] Όταν η οργανωτική μας υπόσταση υπολείπεται κατά πολύ της πολιτικής μας επιρροής και η αποτελεσματικότητα των κομματικών μας δυνάμεων υπολείπεται κατά πολύ των δυνατοτήτων τους, τότε ναι, έχουμε ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε.
Όπως πρόβλημα έχουμε όταν υποτάσσουμε το μείζον κομματικό στο έλασσον εσωκομματικό.
Όταν αφήνουμε έδαφος σε προσωπικές στρατηγικές και παραγοντισμούς.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Πρέπει να το δούμε, να το συζητήσουμε, να το αντιμετωπίσουμε, να το λύσουμε.
Όχι μόνο για το καλό του κόμματος, αλλά γιατί οι κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζουμε και θέλουμε να εκφράζουμε περιμένουν από μας να τελειώνουμε με τις παιδικές μας ασθένειες.
Όμως η λειτουργία των οργανώσεων υπολείπεται και από τις δυνατότητες και από την επιρροή του κόμματος. Παρά το γεγονός ότι έχουν σχετικά μαζικοποιηθεί, το επίπεδο της πολιτικής τους αποτελεσματικότητας δεν αντιστοιχεί στις τεράστιες σημερινές απαιτήσεις, και είναι εξαιρετικά ευάλωτες στον κίνδυνο της παραλυτικής εσωστρέφειας.

Ενώ φαινόμενα παραγοντισμού άνθισαν τον τελευταίο καιρό για ευνόητους λόγους και πρέπει να βρούμε όλοι μαζί τρόπους για να τα κόψουμε από τη ρίζα τους πριν μας κόψουν αυτά από τις δικές μας ρίζες.

Με κριτήριο αν θέλετε την πολιτική αποτελεσματικότητα, τη δουλειά κάθε οργάνωσης και κάθε στελέχους και μέλους.
Με κριτήριο, τέλος, τη σχέση του καθενός μας με την ανιδιοτέλεια που αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της αριστερής στράτευσης και του αριστερού ήθους.
Ειδικά στην επαρχία υπάρχουν τεράστιες οργανωτικές δυνατότητες που δεν τις αξιοποιούμε.

Πιστεύω, για να μην μακρηγορώ, ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης, και να το επικυρώσουμε μέσα από ένα νέο άνοιγμα στον κόσμο με σκοπό την εγγραφή νέων μελών.
Και σε ότι με αφορά, θα δώσω το παρόν στις οργανώσεις μας για να καλωσορίσω νέα μέλη.
Για να εγκαινιάσουμε νέα γραφεία και νέες οργανώσεις στη περιφέρεια».

entipa_mauro_290514