Όλα ήταν τέλεια για τους επιχειρηματίες τουρισμού, ήρθε και η Στατιστική!

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων

statistics

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων προσέφυγε στο μέσο της καταγγελίας εναντίον της πρακτικής της διεύθυνσης στατιστικών υπηρεσιών του υπουργείου εμπορίου. Αιτία στάθηκε η αποστολή φακέλων απογραφής από την εν λόγω υπηρεσία τις ημέρες αυτές κατά τις οποίες έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος, πρόκειται για μία χρονοβόρο διαδικασία, όπου για τις μικρές οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις αποτελεί έναν βραχνά. Ακολουθεί η σχετική διαμαρτυρία:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Προς: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ , ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Κοινοποίηση: Υπουργό Τουρισμού, ΜΜΕ, ΣΕΕΔΔΕ, Συλλόγους.

Αξιότιμοι κύριοι/ες,
Η επιλογή της έναρξης της τουριστικής κίνησης, για να αποστείλετε το παρακάτω έγγραφο, μάλλον ήταν ατυχής.
Τα στατιστικά στοιχεία που ζητάτε, απαιτούν μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, όταν τα βιβλία πόρτας τηρούνται χειρόγραφα. Οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων είναι μικρές μονάδες 2-10 δωματίων και δεν διαθέτουν ξενοδοχειακά μηχανογραφικά προγράμματα (που βγάζουν τα στοιχεία που ζητάτε σε δευτερόλεπτα).

Κάποια στιγμή, θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλάδου μας και να οργανώσει την νομοθεσία που συνεχώς επιβαρύνει τις πολύ-πολύ μικρές και εποχικές επιχειρήσεις μας με: δυσβάσταχτη γραφειοκρατία, υποχρεώσεις, ασφαλιστικές εισφορές δυσανάλογες με τα έσοδά μας, φόρο επιτηδεύματος, ληστρικές εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων, κλπ.

Με τιμή,
για τη ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ,
ο Πρόεδρος Αντώνης Καρατάσος»

entipa_mauro_290514