Πρώτευσαν τα παιδιά της Πάρου στο περιβάλλον

Βραβεία δημιουργικότητας και ευαισθησίας

wwf

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ του 2013 η γνωστή Μ.Κ.Ο. WWF Eλλάς προκήρυξε διαγωνισμό με θέμα «Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου». Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές της Πάρου και της Λέσβου, ηλικίας 4 – 15 ετών, και αφορούσε:
– τη συγγραφή παραμυθιού (για μαθητές νηπιαγωγείου και Α’-Β’-Γ’ Δημοτικού) και
τη δημιουργία βίντεο (για μαθητές Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου).

Στόχος ήταν η γνωριμία των παιδιών με τους υγρότοπους του τόπου τους και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος.
Πολλά σχολεία της Πάρου συμμετείχαν και σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία:
3ο βραβείο στην κατηγορία «Συγγραφή παραμυθιού – προσχολική ηλικία» 4ο Νηπιαγωγείο Παροικίας Πάρου, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Μαρία Δουλφή και Δήμητρα Τσόπα.
2ο βραβείο στην κατηγορία «Συγγραφή παραμυθιού – Δημοτικό Σχολείο» στους μαθητές Στέλιο Σαμαλτάνη και Παναγιώτη Τσώλη της Γ2 τάξης του 1ου Δημοτικό Σχολείο Παροικίας Πάρου, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Κατερίνα Τσιμόγλου.
1ο βραβείο στην κατηγορία «Δημιουργία Video – Δημοτικό σχολείο» στους μαθητές της E2 τάξης του 1ου Δημοτικό Σχολείο Παροικίας Πάρου, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Σοφία Αναγνωστοπούλου και Γιούλη Βλαχάβα.
1ο βραβείο στην κατηγορία «Δημιουργία Video – Γυμνάσιο» στους μαθητές Ειρήνη Βαθρακοκοίλη, Κωνσταντίνα Ζουμή, Δημήτρη Μακριδάκη, Πωλίνα Μαλατέστα, Στέλιο Μπαρμπαρή και Μαρουλία Μπιζά της Β’ τάξης του Γυμνασίου Πάρου, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις Στέλλα Κούρτη, Αγγελική Μαρκαντώνη και Γαρυφαλλιά Μπιζά.
Η βράβευση έγινε στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 και παρέστησαν σε αυτήν εκπρόσωποι από όλες τις βραβευθείσες μαθητικές ομάδες της Πάρου.

Στη φωτογραφία διακρίνονται παιδιά και εκπαιδευτικοί που βραβεύτηκαν από την Πάρο, μαζί με τις κ. Ελένη Σβορώνου και Μαρία Λεωνίδα της WWF.

entipa_mauro_290514