Δυσμενείς επιπτώσεις στο νερό των μικρών νησιών από τα αιολικά πάρκα

«Τα αιολικά πάρκα φρενάρουν τις βροχοπτώσεις»

anemogen2_0

ΣΥΜΦΩΝΑ με τον καθηγητή Υδρογεωλογίας και Τεχνικής Γεωλογίας, Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιο Στουρνάρα και έναν από τους επιστήμονες – μέλος της Επιτροπής Μελέτης της Τραπέζης της Ελλάδος για τις κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις της.
Ο καθηγητής Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη είπε ότι το παραπάνω μας οδηγεί μαθηματικά στην επανεξέταση του φακέλου των αιολικών πάρκων, αλλά και στην επανεξέταση του κεφαλαίου «όφελος» υποδομών για τους υδροφόρους ορίζοντες της χώρας, με ενδεικτικό παράδειγμα αυτό του φράγματος Αποσελέμη, που δεν ανταποκρίνεται πρακτικά στο θεωρητικό σκοπό της κατασκευής του.
Οι θέσεις του καθηγητή παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας στην Τήνο.
Στην Τήνο υπάρχει ομάδα πολιτών που ερευνά επάνω στο ζήτημα της επένδυσης στα νησιά των Κυκλάδων σε μεγάλα αιολικά πάρκα.
Στην Πάρο δεν απασχολούν τέτοια πεζά θέματα για τα οποία δεν ασχολείται κανένας απολύτος θεσμός.
Ακούστε το ηχητικό από τις απόψεις του ειδικευμένου καθηγητή, όπως διατυπώθηκαν σε ραδιαφωνικό σταθμό, με αφορμή την ενημέρωση που έκανε στην Τήνο, όπου τον κάλεσαν να ενημερώσει:

ΠΗΓΗ: ΞΑΝΕΜΟ
Διαβάστε και εδώ: http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/9234715/Wind-farms-can-cause-climate-change-finds-new-study.html