Η θέση του ΚΚΕ για τους δείκτες του τουριστικού τομέα

Ποιο το όφελος για τους πολίτες;

ελλαδα-τουρισμος

ΑΠΟ ΤΟ γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ δημοσιεύθηκε στις 14|6 η θέση του κόμματος σε σχέση με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εξέλιξη των μεγεθών στον τουριστικό τομέα για το φετινό καλοκαίρι.
Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και οι μεγαλοξενοδόχοι πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ αφίξεων και την ανάπτυξη στον τουρισμό, η πλειοψηφία του λαού δε μπορεί να κάνει ούτε μια ημέρα διακοπές, γιατί το εισόδημα είναι τσακισμένο, ενώ οι τιμές σε εισιτήρια και δωμάτια απλησίαστες, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού δουλεύουν με εξοντωτικά όρια και με μεροκάματα πείνας, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Όλα αυτά αναδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, δε συνεπάγεται ανακούφιση του λαού ούτε ανακοπή των αντιλαϊκών μέτρων. Η αναψυχή δεν είναι εμπόρευμα ούτε πολυτέλεια, είναι δικαίωμα του λαού και γι’ αυτό χρειάζεται να διεκδικήσουμε μείωση στις τιμές των εισιτηρίων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατάργηση των διοδίων, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για τους εργαζόμενους, δωρεάν υποδομές για άνεργους και νέους».

entipa_mauro_290514