Έσπασαν παραλιακό μαγαζί στην Πάρο

«Τεχνικές» νύχτας;

libadaki_4


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ Του Κ.Ν.Δραγάτη …
ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ
εβδομάδα στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Παροικιάς σημειώθηκε διάρρηξη με προφανή στοιχεία βανδαλισμού του εστιατορίου που βρίσκεται στην συγκεκριμένη παραλία.

Τα τελευταία 17 χρόνια υπάρχει και λειτουργεί μία οικογενειακή ταβέρνα στην παραλία της Αγίας Ειρήνης με το όνομα «Λιβαδάκι». Πρόκειται για ένα μέρος που λειτουργεί πρακτικά από Ιούνιο μέχρι τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, δηλαδή για όσο υπάρχουν τουρίστες να παίρνουν το μπάνιο τους στις παραλίες της Πάρου.

Οι ιδιοκτήτες είναι άνθρωποι σε ώριμη ηλικία, «κλασικοί» ιδιοκτήτες ταβέρνας, οι οποίοι επιθυμούν με ήσυχο τρόπο να εξυπηρετούν την πελατεία τους κάθε καλοκαίρι, να διατηρούν καθαρή την ευρύτερη περιοχή και να φροντίζουν τις υποχρεώσεις τους.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Δεν έμεινε ούτε ένα τζάμι γερό, γύρω - γύρω από το κατάστημα!

Δεν έμεινε ούτε ένα τζάμι γερό, γύρω – γύρω από το κατάστημα!

Την προηγούμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες προετοίμαζαν το πλήρες άνοιγμα της επιχείρησης τους ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και της σεζόν. Ο επιχειρηματίας παρατήρησε ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν αποκολληθεί 6 ταμπέλες οδοσήμανσης που οδηγούν προς το κατάστημά του, στην εκτός σχεδίου διαδρομή που γίνεται από τον κεντρικό περιφερειακό, μέχρι να κατέβει κανείς στην ωραία παραλία.
Οι ταμπέλες αυτές είναι απολύτως απαραίτητες από την εποχή που κλείστηκε ο παλιός σχεδόν κάθετος δρόμος που οδηγούσε προς την παραλία, αφού μεγάλο τμήμα του ανήκε σε ιδιώτη τον οποίο ποτέ ο Δήμος και το Κράτος δεν είχε φροντίσει να αποζημιώσει.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας παρήγγειλε νέες ταμπέλες και θέλησε να ξεχάσει το περιστατικό, προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες προετοιμασίας του για την έναρξη της σεζόν. Όμως κατά το τέλος της εβδομάδας, πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκε δεύτερο περιστατικό εναντίον του.

Το πρωί που πήγε να ανοίξει το κατάστημα του βρήκε σπασμένα όλα τα τζάμια της ταβέρνας, ενώ υπήρχε και αφαίρεση μικροπραγμάτων από το εσωτερικό του καταστήματος.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Στην περιοχή κατέφθασε ομάδα από το αστυνομικό τμήμα Πάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται εντατικά το ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης να έχει στοχοποιηθεί με σκοπό να αποχωρήσει από το κατάστημα προκειμένου να προκύψουν – δήθεν με φυσικό τρόπο – άλλοι «ενδιαφερόμενοι». Ο στόχος είναι η εκμετάλλευση ολόκληρης της παραλίας.

Κατά καιρούς στην Πάρο έχουν εμφανισθεί διάφοροι «επιχειρηματίες» που επιθυμούν να τροποποιήσουν οικογενειακά ταβερνάκια σε παραλίες, σε θορυβώδη – δήθεν – μουσικά κλαμπ, με ό,τι τα συνοδεύει, πλην ελάχιστων εξεραίσεων. Φασαρίες, ναρκωτικά, μόλυνση, αποκλειστική χρήση της παραλίας, ξέπλυμα χρημάτων, διαφθορά.

Υπό το φόβο τέτοιων εξελίξεων, η περιοχή αστυνομεύεται εντατικά τις τελευταίες ημέρες, ενώ έρευνες διεξάγουν ειδικοί. Λέγεται ότι έχουν προκύψει μάρτυρες για την «περίεργη» κίνηση συγκεκριμένου οχήματος κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες.

entipa_mauro_290514