88,5 % μικρότερος για εφέτος ο προϋπολογισμός για τον κοινωνικό τουρισμό

Προεκλογική εξαγγελία;

paroikia_bradi

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ εργασίας Γ. Βρούτσης με ανακοίνωσή του εχθές 20|5 ενημέρωσε τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους δικαιούχους εργαζόμενους ότι για την επόμενη περίοδο θα δαπανηθούν 10 εκ. ευρώ για εκείνους που θα επιδοτηθούν για τις διακοπές τους εφέτος στο πλαίσιο του κοινωνικού τουρισμού.
Από σχετική ανακοίνωσή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εκ μέρους του αρμόδιου για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στον τομέα του υπουργείου εργασίας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη προκύπτει ότι το νούμερο της δαπάνης είναι κατά 82% μικρότερο από τα σχετικά περασμένα!!
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Η κυβέρνηση αξιοποιεί ψηφοθηρικά το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που ανακοίνωσαν λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές ο Υπουργός Εργασίας και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, είναι μια κυβερνητική επικοινωνιακή προεκλογική φούσκα. Αφορά μόνο 120.000 δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων, έναντι 570.000 δικαιούχων και δαπάνης 82,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούσε το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Επομένως το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο λίγο πριν τις εκλογές ο Υπουργός Εργασίας παρουσιάζει ως παράδειγμα αναβάθμισης του κοινωνικού κράτους, είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή απόδειξη υποβάθμισης του, αφού είναι πετσοκομμένο κατά 450.000 δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια.
Αλήθεια μπορεί να μας πει ο υπουργός Εργασίας τι έγιναν και που πήγαν τα υπόλοιπα πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω του ΙΚΑ το 2012 και 2013 ως εισφορές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας και στη νυν αρμόδια Διεύθυνση του ΟΑΕΔ που τον διαδέχθηκε;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κι αλλιώς έχει ήδη δεσμευτεί, δεν περίμενε την προεκλογική περίοδο, και έχει καταθέσει από τις 4-7- 2012 σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή για την επανασύσταση και αναβάθμιση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και των κοινωνικών προγραμμάτων του στήριξης των λαϊκών οικογενειών και του δικαιώματός τους για ανάπαυση και διακοπές».

20140403-095100.jpg