Η παπαρολογία πέφτει σύννεφο για τα ψηφοδέλτια σε Πάρο και Αντίπαρο

Τώρα τους φταίνε οι «εγκύκλιοι» …

ΓΚΟΥΦΥ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ στην Αντίπρο και σε μερικές περιοχές στην Πάρο πραγματοποιούνται από το πρωί σήμερα (18|05) με άκυρα ψηφοδέλτια τα οποία πρόκειται να προσβληθούν από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο στις δημοτικές εκλογές το θελήσει.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ανευθυνότητα που διακρίνει τους επικεφαλής των συνδυασμών που κατέθεσαν τα άκυρα ψηφοδέλτια, οι οποίοι αδιαφορήσουν για τη νομοθεσία που έθετε τους κανόνες που είχαν θεσμοθετηθεί και δημοσιευθεί νόμιμα πριν την επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών από τις δικαστικές αρχές.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ
Επειδή λέγονται διάφορα ψέματα και γράφονται κιόλας για να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις από το πρωτοφανές σε Πάρο και Αντίπαρο περιστατικό, θα επαναλάβουμε τα αυτονόητα:
Είναι αδιάφορο αν υπάρχουν εγκύκλιοι του Μαρτίου και εγκύκλιοι του Απριλίου σχετικά με τους κανόνες κατασκευής και εκτύπωσης ψηφοδελτίων. Αυτά είναι φληναφήματα.

Η κατασκευή των ψηφοδελτίων υπάγεται σε κανόνες που έχουν δημοσιοποιηθεί ΠΡΙΝ την ανακήρυξη των συνδυασμών των εκλογών. Όπως είναι γνωστό, άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται από το Σύνταγμα και μάλιστα, από αυτούς που φιλοδοξούν να αναλάβουν ευθύνες σε ένα τόπο.
Όλες οι εγκύκλιοι που διέπουν τις φετινές εκλογές είχαν δημοσιευθεί πριν την ανακήρυξη από τα Πρωτοδικεία των τελικών συνθέσεων των συνδυασμών με βάση τις οποίες έπρεπε να γίνει η κατασκευή των ψηφοδελτίων. Όσοι ασχολούνται με ψηφοδέλτια, όφειλαν να έχουν ενημερωθεί.
Αλλιώς είναι απλώς, αδικαιολόγητοι και ανεύθυνοι….

Υπάρχει μόνο η ασχετοσύνη και η ανευθυνότητα που διέπει αυτούς που τα φτιάχνουν ή όχι.
Τα άλλα είναι ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ

20140403-095100.jpg