Στη δημοτική βιβλιοθήκη Πάρου με κάθε κόστος

Και μανικιούρ και χτένισμα,
…αρκεί να αγαπήσουμε το βιβλίο!

47199-540-1(1)-960

 ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με σκοπό την εξοικείωση των νέων της Πάρου με τον χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται το προσεχές διάστημα στους χώρους του δημοτικού οργανισμού.
Μπορεί κάποιοι να απορούν τι δουλειά έχουν τα σεμινάρια κομμωτικής, μανικιούρ και μακιγιάζ, καθώς και η εκπαίδευση στο διαδικτυακό καμάκι, με μία βιβλιοθήκη. Όμως το ζήτημα δεν είναι απλό.
Παρά τη σοβαρότατη δουλειά που έχει γίνει για τη δημιουργία και την οργάνωση της βιβλιοθήκης Πάρου διαχρονικά, παρά την καλή συμμετοχή Παριανών στη λειτουργία της, υπάρχει η ανησυχία για την αποξένωση των πολιτών και δη των νέων, καταρχάς από το βιβλίο και κατά συνέπεια, από την βιβλιοθήκη.
Το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο σε άλλες βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα. Γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι των δημόσιων βιβλιοθηκών στις επαφές τους και τα συνέδρια τους έχουν καταλήξει στην απόφαση να προσελκύουν τη νεολαία με κάθε τρόπο. Ακόμη και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στους χώρους τους που είναι ασύμβατες με το μοντέλο ζωής που αναδεικνύεται από τα ίδια τα βιβλία.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Εμείς δεν είμαστε σίγουροι ότι έχει νόημα η με κάθε θυσία προσέγγιση της νεολαίας. Ίσως έπρεπε να εξαντληθούν πρώτα οι προσπάθειες μέσω της μουσικής, του θεάτρου και της τεχνολογίας. Κάποια από αυτά τα κάνει η βιβλιοθήκη της Πάρου ήδη.
Όμως μία καλή υπάλληλος που προσπαθεί και κάνει τα πάντα για το βιβλίο και τον αντίστοιχο δημοτικό οργανισμό, τι μπορεί στα αλήθεια να πετύχει από μόνη της, όταν η πολιτική ηγεσία δεν κατανοεί τις πραγματικές προτεραιότητες και τους πραγματικούς κινδύνους της τοπικής κοινωνίας;
Για παράδειγμα, να είναι άσχετο γεγονός ότι κανένα μέλος συνδυασμού ή συνδυασμός στο σύνολό του δεν έχει ζητήσει να κάνει μία πολιτική εκδήλωση στο χώρο της βιβλιοθήκης τα τελευταία χρόνια; Και όχι μόνο της βιβλιοθήκης, αλλά και σε άλλους χώρους που σηματοδοτούν τα προτάγματα του πολιτισμού για τον τόπο.
Τι ψάχνουμε τώρα ε;
Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Πάρου:

«1) ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ, ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ,
15-19 ετών
Ελάτε να βάψουμε τα νύχια μας, να μακιγιάρουμε το πρόσωπό μας και να παίξουμε με τα μαλλιά μας μαθαίνοντας τις τεχνικές και τα σχέδια που επικρατούν στη μόδα!
Η Βάσια Κοντοπούλου και η Φλώρα Περράκη θα μας δείξουν όλα όσα θέλαμε να μάθουμε γύρω από το μανικιούρ, το μακιγιάζ και τα μοντέρνα χτενίσματα!
Το Σάββατο 17 Μαΐου στις 20:00 στη Βιβλιοθήκη.

2) E-FLIRTING
Είστε σίγουροι πως ξέρετε να φλερτάρετε μέσα από τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα από τα κινητά σας;
Είστε σίγουροι πως μπορείτε να εκφραστείτε αποτελεσματικά;
Και στο πρώτο ραντεβού;

H Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τις ψυχολόγους Φωτεινή Θεοδωροπούλου και Κλειώ Κουνδουράκη του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας» οργάνωσε μια διαδραστική βραδιά για το e-φλερτάρισμα με όλα τα πώς, τι, γιατί….και άλλα πολλά!!
Την Παρασκευή 16 Μαΐου στις 20:00
για…μεγάλα παιδιά φυσικά! (15 – 19 ετών)».

20140403-095100.jpg