Ο Μάιος στο μουσείο Μπενάκη έχει γεύση από Κυκλάδες

Κυκλάδες: Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός στις «Ημέρες Γαστρονομίας»
με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

 

newego_LARGE_t_641_106139673

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ Μάιος έχει έντονη τη γεύση από Κυκλάδες. Γεύση από φως, βράχο, μελτέμι και μνήμη πελάγους. Για πρώτη φορά έρχεται μια διοργάνωση που ζωντανεύει σε όλο του το μεγαλείο ένα απαράμιλλο σύστημα μεγάλων και μικρών γαστρονομικών παραδείσων, από την «ατίθαση» Άνδρο μέχρι τη «σαγηνευτική» Φολέγανδρο, στις Ημέρες Γαστρονομίας, στις 9,10,11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Η φετινή διοργάνωση των Ημερών Γαστρονομίας εξυμνεί τις Κυκλάδες μέσα από το θεσμό του Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού και υπόσχεται ένα τριήμερο συναρπαστικών δοκιμών, συναντήσεων, επαφών και δημιουργικών συνεργειών που θα αναδείξουν τη μακραίωνη γαστρονομική κληρονομιά του πιο argotiko_prointonδιάσημου νησιωτικού συμπλέγματος της Μεσογείου. Μέσα από το πολύχρωμο καλειδοσκόπιο αυθεντικών τοπικών συνταγών, γεύσεων, δεκάδων αφιερωμένων παράλληλων εκδηλώσεων – συνδεδεμένων τόσο με την αντιπροσωπευτική κουζίνα της περιοχής όσο και με τον πολιτισμό και την παράδοση που την επηρεάζει – ενώ στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν τα υψηλής διατροφικής αξίας μοναδικά προϊόντα που συνθέτουν την «αφρόκρεμα» του Κυκλαδικού terroir (πχ. ΠΟΠ τυριά, κρασιά, όσπρια, ηδύποτα, αρωματικά φυτά, εδέσματα, αρτοποιήματα, γλυκίσματα κ.α.).

Κυκλάδες: ένα ταξίδι, χίλιες γεύσεις

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά, να δοκιμάσουν και να απολαύσουν διαλεχτά και διάσημα Κυκλαδικά προϊόντα από τις εταιρείες που συμμετάσχουν εκθέτοντας τα προϊόντα τους στο Αίθριο του Μουσείου:

1/ Αμόργιον από την Αμοργό
(Παραδοσιακά ηδύποτα – ρακόμελο και ψημένη)
2/ Νερά Σάριζα από την Άνδρο
(Φυσικό επιτραπέζιο νερό, ανθρακούχο νερό, σόδα)
3/ Παραδοσιακά Εδέσματα από τη Μήλο
(Σπιτικά γλυκά, πίτες, σκινοπαξιμάδια, γλυκά κουταλιού)
4/ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ τυροκομείο από τη Νάξο
(Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., γραβιέρα από πρόβειο γάλα κ.α. γαλακτοκομικά)
5/ Κουφόπουλος τυροκομείο από τη Νάξο
(Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κοπανιστή Π.Ο.Π., ξινοτύρι, κ.α. γαλακτοκομικά)
6/ Μπαμπούνης τυροκομείο από τη Νάξο
(Κεφαλοτύρι, Αρσενικό, Τουλουμοτύρι, Μυζήθρα)

20140403-095100.jpg