ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Και επειδή τα έκανε σκατά
μας «πούλησε» ομορφιά …

kalpi2

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ για να δοθεί η εντύπωση ότι κάτι δήθεν πολύ σπουδαίο γίνεται από τη δημοτική αρχή του πιο μνημονιακού δημάρχου της χώρας και υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Βλαχογιάννη, στον τομέα της τουριστικής πολιτικής, η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Χανιώτη ανακοίνωσε με τις γνωστές υπερφίαλες τυμπανοκρουσίες (Δείτε με κλικ ΕΔΩ) ότι ο Δήμος Πάρου κάνει δήθεν «άνοιγμα» στον τουρισμό γάμων. Ανακοίνωσε ότι δεκάδες ζευγάρια Κινέζων θα έρχονταν να τελέσουν στην Πάρο ομαδικό γάμο στα μέσα Μαΐου, αναφέροντας ότι έτσι, ξεκινά μία ευκαιρία η Πάρος να αποτελέσει πόλο έλξης γι’ αυτή την – δήθεν – πολλά υποσχόμενη οικονομία.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία φανφάρα που βολεύει μόνο τουριστικά γραφεία που εκμεταλλεύονται από τη μία τα ζευγάρια Κινέζων, όπου συνήθως κερδίζουν σε εργατικούς διαγωνισμούς – ως δώρο ζωής – την ευκαιρία να ταξιδέψουν σχετικά φθηνά σε ένα μέρος που μόνο στο όνειρο τους έχουν δει, όπως ένα ελληνικό Κυκλαδίτικο νησί. Βεβαίως, καμία τουριστική αγορά δεν βρίσκεται από πίσω, διότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν γίνει και γίνονται σε πολλούς παραθεριστικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα, αλλά και όλα τα ευρωπαϊκά τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου. Σε κανέναν τόπο εκτός από συγκεκριμένα μέρη (όπως η Σαντορίνη) δεν παγιώθηκε μετά από τέτοια εκδήλωση ροή γάμων.

ΤΟ ΚΟΛΠΟ
ΚΑΙ ΤΟ «ΤΡΙΠΑΚΙ»|
ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Συγκεκριμένα γραφεία εκμεταλλεύονται τα Κινέζικα ζευγάρια και το υστέρημα τους, επιτυγχάνοντας από την άλλη πολύ καλές τιμές – σχεδόν φιλοξενίας – από τουριστικούς προορισμούς σαν την Πάρο, που νομίζουν ότι φιλοξενώντας μία τέτοια αποστολή, στη συνέχεια, θα αρχίσουν να έρχονται μεμονωμένα ζευγάρια εύπορων Κινέζων για να κάνουν σε μέρη σαν την Πάρο τους γάμους τους.
Οι ντόπιοι βλαχοπονηροί πολιτικοί, εκδίδουν δελτία τύπου και παραμυθιάζουν τους δοκιμαζόμενους επιχειρηματίες τουρισμού από την κρίση, διαποτίζοντας τους με φρούδες ελπίδες για δήθεν «δουλειές» που δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.
Όμως η Μαρία Χανιώτη, την οποία πάμπολλες φορές την τελευταία τετραετία έχουμε πιάσει να λέει ψέματα γι’ αυτά που δήθεν κάνει για τον τουρισμό της Πάρου, αλλά την έχουμε «συλλάβει» να κάνει και μεγάλες γκάφες, απέτυχε στο να οργανώσει ακόμη και αυτή τη φιέστα που προφανώς είχε υπολογίσει για το «καλό» της προεκλογικής της καμπάνιας.

Μέσα σε λίγες ημέρες αποδείχτηκε ότι, όταν ανακοίνωνε με φανφάρες τους «Κινέζικους Γάμους» στους Παριανούς δεν είχε εξασφαλίσει τίποτε. Διαβάστε την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (30|04) από την ίδια:

ΓΑΜΟΙ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ …

«Γάμοι Κινέζων στην Πάρο
Αγαπητοί συνεργάτες,
Μετά την ενημέρωση που είχαμε για την μη έγκαιρη έκδοση VISA από την πρεσβεία της Σαγκάης καθώς και τη δυσκολία εκ μέρους τους ανεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων, η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης μεταφέρεται για τα μέσα Ιουνίου.
Θα ενημερωθείτε άμεσα με νέα μας ανακοίνωση.
Η Αντιδήμαρχος
Μαρία Χανιώτη»

ΣΤΟ FACEBOOK

H Μ. Χανιώτη που είναι γνωστό ότι έχει επιλέξει να πολιτεύεται με τη μέθοδο του lifestyle στην Πάρο, όπως ονομάζεται. Το δόγμα της στρατηγικής αυτής είναι: «Δείξε όσα περισσότερα μπορείς και ας μην έχεις κάνει τίποτε». Δηλαδή, καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, είτε από τον υπολογιστή της, είτε από το κινητό της βρίσκεται εντός της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook στην οποία, είτε δημοσιεύει τις «πενιχρές» δραστηριότητες του εαυτού της, μεγαλοποιώντας μικρά και συνήθως ασήμαντα πράγματα, είτε κάνοντας μανιωδώς like σε δραστηριότητες πολιτών/ψηφοφόρων της Πάρου, προκειμένου να γίνεται αρεστή, και δια της συμπάθειας να κερδίζει ψήφους.

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ
icemax_926_e4437b5b69b22351cac7df2fb817ba63

Σήμερα λοιπόν, προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις άλλης μίας αποτυχίας η Μ. Χανιώτη, επιχείρησε να «πουλήσει ομορφιά» στο facebook αναρτώντας μία επιτηδευμένη φωτογραφία της (Δείτε με κλικ ΕΔΩ). Με αυτό τον τρόπο έχουμε μία νέα καταγραφή στην πολιτική ζωή της του νησιού. Μία έμμισθη αξιωματούχος του Δήμου Πάρου χαριεντίζεται με τον εαυτό της σε προεκλογική περίοδο, αντί να απολογείται για τα ευτελή πεπραγμένα της. Και μάλιστα, την ημέρα που έχει «πιαστεί» να «παίζει» αποτυχημένα για μία ακόμη φορά με τον τουρισμό του νησιού μας. Και όλα αυτά, ενώ η ίδια είναι αρμόδια για την τουριστική πολιτική του Δήμου τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία το νησί μας βουλιάζει οικονομικά καταγράφοντας τα χειρότερα αποτελέσματα στον τουρισμό των τελευταίων 40 χρόνων!

Αποτελεί κατάντια για την Πάρο το 2014 να έχει τόσο μεγάλα κοινωνικά και γενικά πολιτικά προβλήματα για να συζητήσει κατά την προεκλογική περίοδο (και όχι μόνο), και αντί αυτού, να βαυκαλίζεται με τον ευτελή αυτό τρόπο.

Κατόπιν αυτού, προτείνουμε στον Μ. Κωβαίο να αξιοποιήσει το είδος της καμπάνιας που έχει επιλέξει η Μ. Χανιώτη, ενθαρρύνοντας κάποια υποψήφια του συνδυασμού της να το «κάνει» όπως η ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ, πριν προλάβει να ολοκληρώσει το ρεπερτόριο της η Μ. Χανιώτη.

20140401-110322.jpg