ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Νέο περιστατικό με παιδάκι από την Πάρο
από τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας των νησιών

cf84ceb9-cf86cf84ceb1ceafcebcceb5-ceb5cebcceb5ceafcf821

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…
ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ που μας πέρασε καταγράφηκε δυστυχώς, άλλο ένα περιστατικό συνανθρώπου μας που κινδύνεψε εξαιτίας του άθλιου συστήματος δημόσιας υγείας που λειτουργεί στις Κυκλάδες και γενικότερα στα νησιά μας.
Θύμα ταλαιπωρίας και κινδύνων αυτή τη φορά ήταν ένα παιδάκι δύο χρονών, οι γονείς και οι συγγενείς του…

Το περιστατικό
Μετράτε εγκλήματα:

Το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του (αφού δεν υπήρχε βάρδια ΕΚΑΒ ασθενοφόρου, λόγω έλλειψης προσωπικού) στο δημόσιο Κέντρο Υγείας Πάρου που δεν έχει παιδίατρο (ούτε στο σπίτι του να περιμένει) εδώ και τρία χρόνια, με κρίση παιδικού διαβήτη.

Κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς αμέσως να διακομιστεί στην Αθήνα, σε κεντρικό νοσοκομείο.

Εξαιτίας
του ότι εδώ και δύο χρόνια το Βελέντζειο αεροπλάνο των Παριανών πολιτών δεν πετά,

εξαιτίας του ότι είναι σταθερή πολιτική πια η αεροπορία να παραλαμβάνει περιστατικά με πτητικά μέσα για λογαριασμό του δημόσιου ΕΚΑΒ μόνο από τη Μύκονο,

…το παιδάκι βρέθηκε να ταξιδεύει μέσα στη νύχτα με το τουριστικό – μη υγειονομικό – σκαφάκι του καλοπληρωμένου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα τα τελευταία χρόνια Ναξιώτη ιδιώτη ανάμεσα στα κύματα!


Αντί Μυκόνου, στη Σύρο!

Δεν έφταναν όλα αυτά, εξαιτίας λανθασμένης συνεννόησης, το παιδί βρέθηκε στη Σύρο αντί να φτάσει το ταχύτερο δυνατόν στη Μύκονο για να το παραλάβει η πολεμική αεροπορία.
Όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, το ίδιο ιδιωτικό θαλάσσιο σκάφος ταξίδεψε εκ νέου για τη Μύκονο, από όπου τελικά, έφτασε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια από τη ζωή τους έχασαν οι γονείς και οι συγγενείς του παιδιού, αλλά ευχόμαστε να μεγαλώσουν με υγεία το παιδί τους, και να του ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη εκ μέρους της κοινωνίας μας που έχει μάθει να «συγχωρεί» και να «ξεχνά» εκείνους που ευθύνονται για την κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών από χρόνια μέχρι και σήμερα.

Να συγχωρούν αυτούς που «παίζουν» με την υγεία ακόμη και των παιδιών μας.

Α, και μην ξεχάσουμε να ψηφίσουμε τους ίδιους στις εκλογές που έρχονται, τόσο για τους δήμους, όσο και για τις περιφέρειες, όσο και για την ευρωβουλή!

20140401-110322.jpg