ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ» ΣΤΙΣ 9|4 – ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α‘

Αποκαλύψεις, κέρδη και ζημιές από τη δεύτερη χρονιά αγώνων
για το Κέντρο Υγείας Πάρου

vouli
ΑΝΑΛΥΣΗ | Του Κ.Ν.Δραγάτη …

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ Πάρου και Αντιπάρου μέλη του «Συντονιστικό για την Υγεία» για δεύτερη φορά βρέθηκαν στην Αθήνα την Τετάρτη 9|04. Αυτή τη φορά επισκέφτηκαν τη Βουλή προκειμένου να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των κομμάτων του Κοινοβουλίου και να τους ενημερώσουν για εκείνα που έχουν διαμεσολαβήσει για τα προβλήματα υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο, από τότε που – πριν 14 μήνες το 2013 – αντιπροσωπεία των νησιών μας είχε βρεθεί ξανά στα γραφεία τους για τον ίδιο λόγο.
Τότε υπήρχε μία διαφορά: η «επίσκεψη» είχε γίνει μετά από τη διαδήλωση 1000 δικών μας πολιτών στο υπουργείο υγείας και στην Βουλή, κέντρο της Αθήνας…
Οι προδιαγραφές

Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν όπως την προηγούμενη. Καταρχάς, δεν υπήρχε η «πλάτη» της διαδήλωσης στους δρόμους της Αθήνας για να «συνοδεύει» τους αντιπροσώπους μας με τη δυναμική της κατά της συνομιλίες στο εσωτερικό της Βουλής. Ωστόσο, η καλή διάθεση από τους εκπροσώπους των κομμάτων ήταν πολύ μεγαλύτερη, όσο αφορά το ύφος της υποδοχής, για δύο λόγους:
α) Βρισκόμαστε σε πολύ σημαντική προεκλογική περίοδο και δεν είναι εύκολο να ξεπερνά κανείς απεσταλμένους που έχουν αιτήματα, αν βρίσκεται από την πλευρά των κομμάτων. Είτε της συγκυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης.
β) Είναι σαφές ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων που παρακολουθούν τη δημοσιότητα στη χώρα, έχουν καταλάβει ότι η Πάρος και η Αντίπαρος έχουν επιδείξει μία επιμονή στη διεκδίκηση για αιτήματά τους στο θέμα της υγείας, με σύστημα και σοβαρότητα. Γι’ αυτό, στο άκουσμα ότι υπάρχει Παριανή αντιπροσωπεία που περιμένει για συνάντηση με αιτήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν ένα είδους σεβασμού.

(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 5 ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ εδώ: http://wp.me/pU7eZ-6TU)

20140401-110322.jpg