ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ» ΣΤΙΣ 9|4 – ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄

Πολύ θετικές οι συζητήσεις, ο πολιτικός αγώνας κέρδισε, αλλά συνεχίζεται

ÓÊÉÔÓÏ

 

ΑΝΑΛΥΣΗ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…
Συμπεράσματα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
παρέμβαση στη Βουλή των εκπροσώπων του «Συντονιστικού» Πάρου – Αντιπάρου πετύχαμε τα εξής:
1) Διαδικασία δημιουργίας τροπολογίας για να προσλαμβάνονται μόνιμοι γιατροί ειδικοτήτων στα νησιά (και το Κέντρο Υγείας Πάρου) με σκοπό την κατάθεση σε κάποιο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θέλει προεργασία και από τους ΑΝΕΛ και από το «Συντονιστικό» και προγραμματίζεται για τους επόμενους μήνες. Για την υπόθεση έχει δεσμευτεί ο πρόεδρος Π. Καμμένος, ο τομεάρχης υγείας Π. Μελάς και η τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής Μ. Ιατρείδη.
2) Αναφορά για τα αιτήματα μας από το ΚΚΕ της οποίας η διαδικασία κατάθεσης έχει ήδη προχωρήσει από τη βουλευτή Μανωλάκου…

3) Ερώτηση στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ που έχει κατατεθεί ήδη με τα αιτήματα του «Συντονιστικού», και διαδικασία επίκαιρης ερώτησης με σκοπό την συζήτηση στη Βουλή για μόνιμη επίλυση των βασικών αιτημάτων Πάρου και Αντιπάρου στο πλαίσιο της νησιωτικότητας. Θέλει προεργασία και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το «Συντονιστικό» και προγραμματίζεται για τους επόμενους μήνες. Την όλη επιμέλεια έχει αναλάβει ο τομεάρχης υγείας βουλευτής Ανδρ. Ξάνθος και ο βουλευτής Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιος
4) Ερώτηση από τη ΔΗΜΑΡ που να θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα με την επιμέλεια του Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δ. Αναγνωστάκη.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
– Από τις παραπάνω ενέργειες στη χειρότερη περίπτωση η Πάρος και η Αντίπαρος έχουν εξασφαλίσει μία «δέσμη επικοινωνιακής πίεσης» για τους επόμενους μήνες, όπου – όπως και πέρσι – οι δραστηριότητες του «Συντονιστικού» θα ατονήσουν εξαιτίας της τουριστικής περιόδου.

– Επίσης, πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη η μη περαιτέρω υποχώρηση των δυνατοτήτων του Κέντρου Υγείας Πάρου για το προσεχές διάστημα, παρά το γεγονός ότι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης για λογαριασμό της τρόικας και της συγκυβέρνησης, οι μονάδες δημόσιας υγείας κυριολεκτικά αποσυντίθενται.

– Στο επίπεδο των επίκουρων γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών με προσωρινή σύμβαση, είναι βέβαιο ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το υπουργείο και τη ΔΥΠΕ για να συμπληρωθούν οι θέσεις, προκειμένου να υποχωρήσει το κύμα αντίδρασης στα νησιά μας εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό θα δραστηριοποιηθούν οι τοπικοί βουλευτές των δύο κομμάτων και οι τοπικοί κομματάρχες τους.

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ …

Αν δεν υπήρχε η δράση του «Συντονιστικού» τα τέσσερα τελευταία χρόνια και οι επιτυχημένες μαζικές κινητοποιήσεις των Παριανών και Αντιπαριωτών τα τελευταία δύο χρόνια, το Κέντρο Υγείας Πάρου θα είχε καταντήσει ένα ολιγομελές αγροτικό ιατρείο.
Τίποτε δεν πήγε χαμένο λοιπόν. Ήδη, τα νησιά μας έχουν κερδίσει πάρα πολλά. Στην κυριολεξία έχουμε κατορθώσει να κρατήσουμε πάρα πολλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει κατορθώσει να διαλύσει κεντρικές μονάδες της Αθήνας – όπως το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού – με την πολιτική περικοπών στη δημόσια υγεία για να πληρώνονται τα δανεικά της στην τρόικα.
Όποιος νομίζει ότι σε μία εποχή:
– που πεθαίνουν άνθρωποι στο δρόμο από τις μνημονιακές πολιτικές,
– που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και …
– που η συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δημιουργήσει:
– 2 εκατομμύρια ανέργους,
– 3 εκατομμύρια νεόπτωχους και…
5 εκατομμύρια υπόδικους από τα χρέη για τα διάφορα χαράτσια …

…μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος – εκτός από τον οργανωμένο πολιτικό αγώνα – για να κρατήσουμε τη δημόσια υγεία στα νησιά μας, είναι ψεύτης και δούλος των κομμάτων που μας καταστρεψαν.

ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ …

Ότι τα παραπάνω σε Πάρο και Αντίπαρο τα κατακτήσαμε οι απλοί πολίτες διά του «Συντονιστικού Φορέων για την Υγεία» και των δράσεων του σε συνεργασία με τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων όλων των περιοχών Πάρου και Αντιπάρου.
Ας φανταστούμε πόσα περισσότερα θα είχαμε κερδίσει αν η Πάρος και η Αντίπαρος δεν είχαν τη θλιβερή ατυχία να έχουν για δημάρχους αυτή την περίοδο δύο αδύναμους ανθρώπους, τον Χρ. Βλαχογιάννη και τον Γ. Λεβεντάκη. Είναι αδύναμοι διότι έχουν αποδείξει πως, ενώ δεν είναι παρά ελάχιστα αποτελεσματικοί στα καθήκοντα τους, είναι διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν «με νύχια και με δόντια» τις καρέκλες τους.

Και οι δύο έχουν «συρθεί» να συμμετέχουν σε κάποιες από τις δραστηριότητες του «Συντονιστικού», χωρίς να πιστεύουν στις διεκδικήσεις των πολιτών, χωρίς να ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν τα αυτονόητα αιτήματα της κοινωνίας που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Το υπόβαθρο της σκέψης τους συνέχεται από τη βαθιά αγάπη τους στο μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ του οποίου μέλη είναι και οι δύο ακόμη, και χάριν του οποίου και οι δύο κατόρθωσαν πολλά που ούτε είχαν ονειρευτεί ποτέ για τη ζωή τους, όταν έφταναν στην Πάρο και την Αντίπαρο.
Είναι αδύνατον λοιπόν να σκεφτούν έναν κόσμο στον οποίο οι ίδιοι, ως πρώτοι πολίτες των νησιών τους, με τη δύναμη των πολιτών τους, μπορούν να διεκδικήσουν και όχι να παρακαλέσουν για να κερδίσουν τα αυτονόητα που είναι απαραίτητα για την καθημερινή επιβίωση των νησιωτών σε Πάρο και Αντίπαρο. Και είναι αδύνατον να το σκεφτούν, διότι και οι δύο δεν έχουν τη δυνατότητα να καταστρώσουν ένα πολιτικό σχέδιο για την κατάκτηση ενός στόχου για την Πάρο και την Αντίπαρο αντίστοιχα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ …

Οι πολίτες ειδικά της Πάρου, αλλά και της Αντιπάρου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το «Συντονιστικό» λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με την δόλια συμμετοχή και μίας μειοψηφίας ανθρώπων που εμφανίζονταν σαν υποστηρικτές του Κέντρου Υγείας Πάρου, την ίδια στιγμή που υπονόμευαν τις δράσεις και τους αγώνες των Παριανών. Σκοπός τους ήταν να αποτύχει το «Συντονιστικό» προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τους Παριανούς και Αντιπαριώτες νέες ιδιωτικές εταιρείες γιατρών, ακόμη και εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιριών.
Σε αυτή την μικρή αργυρώνητη ομάδα συμμετέχουν και Παριανοί και Αντιπαριώτες. Και απλοί δούλοι και απατεώνες, και «αξιωματούχοι». Δηλαδή, έχουν πολιτική κάλυψη οι ενέργειες τους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑ

Τόσο στην χώρα, όσο και στα νησιά μας, σε όλα τα θέματα υπάρχει ανοικτό το εξής δίλημμα:
Οι πολίτες με αφορμή τις νέες τριπλές εκλογές οφείλουν να επιλέξουν δημοκρατικά, αν θα υποστηρίξουν για τις θέσεις εξουσίας εκείνους που μας έφεραν στην κρίση και τους φίλους τους που συνεχίζουν να βγάζουν χρήματα από αυτή…
ή θα διαλέξουμε εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Από τον τελευταίο Δήμο έως την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή και στη συνέχεια στην κυβέρνηση.
Άλλη δημοκρατική ευκαιρία, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ εδώ: http://wp.me/pU7eZ-6Ux)
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΔΩ: Α΄ http://wp.me/pU7eZ-6TP,Β΄ http://wp.me/pU7eZ-6TU, Γ΄http://wp.me/pU7eZ-6U2, Δ΄http://wp.me/pU7eZ-6U9

20140401-111527.jpg