ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ» ΣΤΙΣ 9|4 – ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

Πρόσωπα και προσωπεία της αντιπροσωπείας μας


blaxogiannis_anakoinvsi_foto_grey_2

ΑΝΑΛΥΣΗ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…
Εμείς …
Από την άλλη, η αντιπροσωπεία μας ήταν αλλαγμένη στη σύνθεση σε σχέση με την προηγούμενη φορά, για πολλούς και διάφορους λόγους από τους οποίους προκύπτουν πολιτικά συμπεράσματα. Ευτυχώς, αυτή τη διαφορετικότητα στη σύνθεση δεν ήταν δυνατόν να την αντιληφθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και έτσι, να γίνουμε ρεζίλι για το πως κάποιοι τοπικοί πολιτικοί, επανειλημμένα αποδεδειγμένου χαμηλού πολιτικού επιπέδου, κατορθώνουν πάντα, είτε δια της απουσίας τους, είτε δια της παρουσίας τους, να προδίδουν την ομαδικότητα και ομοψυχία που σπάνια εξωτερικεύει – δυστυχώς – ο Παριανός και Αντιπαριώτικος λαός…

Οι διαφορές
1) Ο πρώην προεδρεύων του «Συντονιστικού» και εισηγητής σε αυτές τις επαφές με τα κόμματα στη Βουλή κατά τη συνάντηση το 2013, Κ. Αργουζής , δεν ήταν στην αποστολή αυτή τη φορά. Λίγες ημέρες πριν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το «Συντονιστικό», επικαλούμενος λόγους υγείας.
Πολλοί που γνωρίζουν τον Κ. Αργουζή, γνωρίζουν ότι τα προβλήματα της υγείας του είναι μόνιμα και με αυτά υπάρχοντα είχε εθελοντικά προσφερθεί τα τελευταία δύο χρόνια να βοηθήσει στη λειτουργία του «Συντονιστικού».

Όσοι από αυτούς έχουν παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του οργάνου μετά το εφετινό δημοψήφισμα, τη διαδήλωση και τη γενική απεργία, γνωρίζουν ότι ο Κ. Αργουζής επιθυμούσε διακαώς, με κάθε ελιγμό ή αναδίπλωση που θα χρειαζόταν, να συναντήσει τον υπουργό υγείας Αδ. Γεωργιάδη. Πίστευε ότι ο ίδιος, με τα «εφόδια» του δημοψηφίσματος και της απεργίας, αλλά και την προσωπική του ικανότητα στη διαπραγμάτευση με μπόλικη δόση κολακείας που χρησιμοποιεί πάντα, θα ήταν δυνατόν να εξασφαλίσει έστω μερικούς πρόσκαιρους «καρπούς», στη συνέχεια να βγει μία «ευτυχισμένη» φωτογραφία με όλους μαζί τους παράγοντες – «Συντονιστικό» και υπουργό – και μετά, να αποχωρήσει «δοξασμένος» για την πορεία που διάνυσε ο ίδιος ως συντονιστής του Συντονιστικού.
Θα μπορούσε να λέει: «Να, εγώ με το δημοψήφισμα και την απεργία, πήγα στο υπουργό και το Κέντρο Υγείας απόκτησε έναν δύο γιατρούς παραπάνω. Τώρα, ας συνεχίσουν άλλοι».

Όμως η γενική συνέλευση του «Συντονιστικού» δεν ενέκρινε τα «ατομικά σχέδια δόξας» του Κ. Αργουζή. Με ψηφοφορία, απορρίφθηκε η εισήγησή του οι Παριανοί και οι Αντιπαριώτες να βρεθούν – παρά τις ειρωνικές και κοροϊδευτικές δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη για τις διαμαρτυρίες των πολιτών των νησιών μας – έξω από την πόρτα του γραφείου του για να τον παρακαλέσουν να τους βρει έναν δύο γιατρούς για να «μπαλώσει» επικοινωνιακά τα χρόνια προβλήματα μας στον τομέα της υγείας.
Τις «ευτυχισμένες» φωτογραφίες έξω από το γραφείο του, θα τις επιθυμούσε και ο ίδιος ο Αδ. Γεωργιάδης τώρα μάλιστα, που είναι προεκλογική περίοδος. Με τις γνωστές προσωρινές λύσεις θα έκανε τα γνωστά επικοινωνιακά του πάρτι λαϊκισμού. Έτσι, η θέρμη του Παριανού λαού να συμμετέχει σε ένα κίνημα διεκδίκησης, θα διαστρεβλωνόταν, αφού ο πολίτης των νησιών μας, βλέποντας τις φωτογραφίες θα πίστευε ότι οι αγώνες του βρήκαν δικαίωση. Θα καταλάβαινε ότι πετύχαμε να έρθουν γιατροί. Λίγους μήνες μετά, θα άκουγε ότι όλα αυτά εξανεμίστηκαν, και τότε, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ξανασηκωθεί από τον καναπέ, γιατί θα ένοιωθε ότι τον βγάζουν στο δρόμο και μετά τον κοροϊδεύουν.

ΕΚΕΙΝΟΙ που εισηγήθηκαν αντί να πάμε «ικέτες» στον υπουργό, να του στείλουμε εξώδικο για να του επισημάνουμε ότι εκείνα που ζητάμε είναι δικαιώματα και όχι χάρες, κέρδισαν τις ψηφοφορίες στο «Συντονιστικό».
Έτσι, στάλθηκε εξώδικο στον υπουργό, αντί να του κάνουμε τεμενάδες στο γραφείο του και να γίνουμε το ντεκόρ στα κόλπα προβολής για το καλό της πολιτικής του αναρρίχησης, και μάλιστα, ενόψει εκλογών.

ΈΤΣΙ, ο γνωστός από χρόνια Κ. Αργουζής, αποφάσισε να τα παρατήσει. Γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του, γιατί πάντα τέτοιος ήταν. Όποτε τα δεδομένα άλλαζαν με έναν τρόπο που δεν του άρεσε, που οι συνεργάτες του δεν τον επιθυμούσαν και διαφωνούσαν, εκείνος «μούτρωνε», τους θεωρούσε αχάριστους και με την πρώτη πρόφαση τους παρατούσε, ευχόμενος κάθε «επιτυχία» στις δημόσιες δηλώσεις, ενώ κατά βάθος ευχόταν και πολλές φορές εργαζόταν για την αποτυχία τους, προκειμένου να καταδειχθεί η δική του αξία με την απουσία του.
Αυτή είναι η πραγματική του «ασθένεια» από την οποία είναι εξαρτημένος σε όλη την πολιτική του διαδρομή. Κρίμα, διότι εξαιτίας του φυσικού του ταλέντου σε τμήματα της πολιτικής διαχείρισης, είναι αλήθεια ότι πρόσφερε δύο χρόνια καλές υπηρεσίες στο «Συντονιστικό» το οποίο όμως, προϋπήρχε και θα υπάρχει και μετά από τον οποιοδήποτε από εμάς.

Οι τοπικοί μας πολιτικοί
Εκπρόσωποι να έχεις να κλαις!

2) Από την αποστολή δεν έλειπαν ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης και η πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ και δημοτική σύμβουλος Α. Κάγκανη. Ήταν οι μόνοι από την τοπική πολιτική σκηνή που δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν δια της απουσίας τους την πραγματική τους πεποίθηση για τη λειτουργία του «Συντονιστικού». Δηλαδή, την απαρέσκεια τους.
Είναι οι εκπρόσωποι της εν ενεργεία δημοτικής αρχής στο «Συντονιστικό». Θα ήταν εις βάρος του Χρ. Βλαχογιάννη να πηγαίνουν εκπρόσωποι του Παριανού λαού να συναντήσουν κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους για αιτήματά τους, μετά από δημοψήφισμα και γενική απεργία και διαδήλωση, και ο δήμαρχος του νησιού να απουσιάζει. Πολιτική ανοησία τέτοιου βαθμού δεν διέπει και τους δύο. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί ότι και οι δύο είναι μέλη του οργάνου μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, διότι τα δύο προηγούμενα δεν συμμετείχαν. Ο δήμαρχος χλεύαζε το «Συντονιστικό» κιόλας.

Είναι και οι δύο τους ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Δεν διαφώνησαν ποτέ, ούτε με τα μνημόνια, ούτε με καμία από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και γενικότερα. Το αντίθετο μάλιστα, ως κορυφαία μέλη της δημοτικής αρχής εφάρμοσαν την τετραετία που μας πέρασε μνημονιακές πολιτικές ακόμη και χωρίς να τις προβλέπει το μνημόνιο, όπως στην περίπτωση εναντίον των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΠ.

Ωστόσο, και οι δύο τους κατά την διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα ήταν εμφανές ότι έκαναν αγγαρεία. Σπάνια μιλούσαν, ειδικά στις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα εκτός ΠΑΣΟΚ και ήταν παθητικοί ακροατές. Μιλούσαν μόνο όταν τους απευθύνονταν οι άλλοι για να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, ειδικά ο δήμαρχος.

Χαρακτηριστικό δείγμα «Βλαχογιαννισμού»:
Εμείς Βρισκόμασταν στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες και κληθήκαμε από τον Ηλ. Γουρδούκη να συμμετάσχουμε στην αποστολή στην Βουλή για δημοσιογραφικούς και πατριωτικούς λόγους. Με τον δήμαρχο Χρ. Βλαχογιάννη δεν διατηρούμε και σχέσεις εξαιτίας της – εκτός πολιτικών ορίων – εμπάθειας με την οποία έχει τα τελευταία χρόνια εντατικά «εργαστεί» εις βάρος του εκδότη Κ. Δραγάτη και της επαγγελματικής δραστηριότητας του. Με το που συναντηθήκαμε έξω από την Βουλή στις 10:00 το πρωί της 9|4, ο Χρ. Βλαχογιάννης έσπευσε να μας χαιρετήσει και το πρώτο που μας ρώτησε ήταν αν έχουμε πληροφορηθεί τα ονόματα που περιλαμβάνει ένας από τους συνδυασμούς που τον ανταγωνίζονται για την καρέκλα.
Από αυτό το εσταντανέ κατανοεί κανείς που είχε το μυαλό του ο απερχόμενος δήμαρχος, καθώς καλείτο να διαπραγματευτεί και να ασκήσει «πίεση» σε έμπειρους κοινοβουλευτικούς για το πιο σοβαρό θέμα της Πάρου!

ypopsifioi_2014

Ροκονίδας | Σαρρής, Ισιγώνης
και τα άλλα παιδιά…

3) Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, καλώς ή κακώς, ο Χρ. Βλαχογιάννης και η Άννα Κάγκανη παρέστησαν. Σαν σε αγγαρεία μεν, αλλά παρέστησαν δε.
Οι «μεγάλοι αρχηγοί» της αριστεράς της Πάρου, της άμεσης δημοκρατίας και της διεκδίκησης, δεν έστειλαν στην συγκεκριμένη αποστολή ούτε τον «πυρετό» τους. Το γεγονός ότι η αποστολή είχε αποφασιστεί να είναι αντιπροσωπευτική, δεν τους σώζει με τίποτα. Ό,τι ίσχυε στην περσινή αποστολή, ίσχυε και στην φετινή. Πέρσι «σκοτώθηκαν» ποιος θα πρωτομπεί στη Βουλή. Εφέτος δεν έστειλαν ούτε καν έναν από τους υποψήφιους δημοτικούς τους συμβούλους τους.
Η διαφορά ήταν ότι αυτή τη φορά δεν θα υπήρχαν Παριανοί ψηφοφόροι έξω από τη Βουλή για να επιδείξουν οι «ηγέτες» της αριστεράς της Πάρου (κομμουνιστικής και αστικής) την αγωνιστική γυμναστική τους.
Δεν πειράζει όμως. Ευτυχώς που προκύπτουν και μερικές τέτοιες περιστάσεις για να γίνονται τα γνωστά «ξεβρακώματα», να πέφτουν οι μάσκες και έτσι, να καταλαβαίνουν οι πολίτες λίγο – λίγο τι δούλεμα πέφτει εδώ και χρόνια στην Πάρο.

4) Δεν έχουμε να πούμε τίποτε για τους νέους «σωτήρες» που έχουν προκύψει στο προεκλογικό σκηνικό της Πάρου. Κανένας εκ μέρους των συνδυασμών του Μ. Κωβαίου και του αντίστοιχου του Γ. Μαούνη δεν τους εκπροσώπησε στη Βουλή. Ούτε οι ίδιοι παρευρέθηκαν. Προφανώς, τέτοια «ζητηματάκια» τα έχουν για «ευκολάκια» οι δύο υποψήφιοι και απαξιούν!

(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 4 ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ εδώ: http://wp.me/pU7eZ-6U2)
ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΔΩ: http://wp.me/pU7eZ-6TP

20140401-110322.jpg