Αναγνωρίστηκε η «άτυχη» του Κριού

 Μάλλον δεν ήθελε να ζήσει άλλο …

ptoma_krios_1

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…
ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥ βρήκε τελικά εχθές 21|4 ποια ήταν η ταυτότητα της γυναίκας η οποία είχε βρεθεί νεκρή στη θαλάσσια περιοχή Κριού Παροικιάς στις 10|4. Πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο, 72 ετών η οποία είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στην Πάρο και συγκεκριμένα από 4|4 έως 8|4.

Έδωσε «φως» η τσάντα…

Το ερώτημα είναι πως ανακαλύφθηκε η ταυτότητα της γυναίκας και μαζί η ιστορία του τέλους της ζωής της, που μάλλον οφείλεται σε αυτοκτονία.
Ένας περιπατητής της περιοχής Μαρτσέλου – Κριού, είχε εντοπίσει τις τελευταίες ημέρες μία γυναικεία τσάντα στην περιοχή Μαρτσέλου. Την τέταρτη ημέρα της βόλτας του κατά την οποία παρατήρησε ότι η τσάντα βρισκόταν στην ίδια θέση, ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές οι οποίες το τελευταίο δεκαήμερο είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Αμέσως, οι λιμενικοί πήραν την τσάντα στην υπηρεσία και από τη σχετική έρευνα εντοπίσθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα στα Αγγλικά που ανέφερε ότι η ίδια δεν έχει κανέναν στον κόσμο και ότι στην περίπτωση που κάποιος την βρει η επιθυμία της ήταν να ενταφιασθεί στην Πάρο.
Στα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκε η ταυτότητα της που είναι Γαλλική, καθώς και το αποδεικτικό της διαμονής της στην Πάρο σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων της Παροικιάς.

Οι λεπτομέρειες

Στην Πάρο η γυναίκα είχε έλθει στις 4 Απριλίου και είχε κράτηση δωματίου έως τις 10 Απριλίου. Άγνωστο ακόμη για πιο λόγο, αποχώρησε από το δωμάτιο στις 8|4 με κατεύθυνση το λιμάνι της Πάρου στο οποίο την πήγε ο υπεύθυνος της μονάδας διαμονής. Από τότε και μετά – όπως ανέφερε ο ίδιος – δεν την ξαναείδε.
Θυμίζουμε ότι το πτώμα της βρέθηκε στον Κριό στις 10|4 το πρωί.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το άψυχο σώμα της βρίσκεται έκτοτε στο νοσοκομείο Σύρου, από όπου γίνεται επιμέλεια για τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες δεν έχουν τελειώσει ακόμη.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι άνθρωποι από τη Γαλλία έχουν στείλει e-mail με ερωτήσεις για το που βρίσκεται η γυναίκα, στο e-mail της τουριστικής μονάδας. Αυτές οι επικοινωνίες ελέγχονται από τη Λιμεναρχείο Πάρου σε διασύνδεση με την πρεσβεία της Γαλλίας.
Από εκεί θα καθοριστεί για το αν θα εκπληρωθεί η τελευταία της επιθυμία τελικά.

Η ανακοίνωση

Με ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Πάρου δημοσιοποίησε σήμερα 22|4, τα σχετικά με την υπόθεση στην ανακοίνωσή που ακολουθεί: «Σε συνέχεια προγενέστερης ανακοίνωσής μας σχετικά με ανεύρεση πτώματος γυναίκας άγνωστης ταυτότητας στην περιοχή “ΚΡΙΟΣ” Παροικιάς, το Λιμεναρχείο Πάρου αξιοποιώντας δίκτυο πληροφοριών ταυτοποίησε την εν λόγω θανούσα, η οποία επρόκειτο για Γαλλίδα υπήκοο, ετών 72.
Κατόπιν τούτου, η Υπηρεσία μας ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας για το ενδιαφέρον τους και την πολύτιμη βοήθεια τους».

20140401-111527.jpg