Θεατρικό Εργαστήριο «Αρχίλοχος»

ΠΕΤΑΞΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ

 

mask-theatre-workshop-1920x1200

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ με την οποίο γίνεται προσπάθεια να συμπυκνωθεί η προσπάθεια μίας ολόκληρης χρονιάς δημιούργησε ο Γ. Γεμελιάρης σκηνοθέτης και ηθοποιός ο οποίος τα τελευταία χρόνια επιμελείται μία προσπάθεια για την εκμετάλλευση της θεατρικής τέχνης με προϋποθέσεις κοινωνικού βάθους. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του συλλόγου «Αρχίλοχος» με τις γνωστές δυσκολίες που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στην Πάρο με ευθύνη των πολιτικών της εκπροσώπων και των πολιτών που τους ψηφίζουν.

Τι έγινε δηλαδή;

Οργανώθηκε και λειτούργησε μία ομάδα ως θεατρικό εργαστήρι. Συμπολίτες της Πάρου που μέχρι πέρυσι βρίσκονταν στο σπίτι τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, παρακινήθηκαν από την πρωτοβουλία του Γεμελιάρη να δημιουργήσει εργαστήριο και προσήλθαν σε ένα διαρκές μάθημα για το τι είναι η θεατρική τέχνη. Λίγο μετά άρχισαν να παίζουν σκηνές και μόλις πριν λίγες ημέρες, έδειξαν αυτές τις σκηνές και το αποτέλεσμα ενός έτους εκγύμνασης στο κοινό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Απριλίου.

Η ενασχόληση σε θεατρικό εργαστήρι είναι λυτρωτική διεργασία ψυχολογικά και βαθιά εκπαιδευτική και πολιτική πράξη. Οι άνθρωποι που μυούνται στο θέατρο είναι σαν να αυτοψυχαναλύονται δημιουργικά, γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, μαθαίνουν μέσα από τα κείμενα πτυχές της ιστορίας και της δραματουργίας, ενώ παρέχουν θέαμα στους συμπολίτες με τις παραστάσεις που αναβιβάζει την ποιότητα της διασκέδασης. Και όλα αυτά στο νησί μας το οποίο χειμάζεται εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και πολιτικά.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και του χρόνου καλύτερα στο θεατρικό εργαστήρι του «Αρχιλόχου», αφού οι συναντήσεις για εφέτος ολοκληρώθηκαν και οι μετέχοντες έδωσαν ραντεβού για το Σεπτέμβριο.

20140401-111527.jpg