Ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης και η σχέση του με το Παριανό Εμπόριο

ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

eborio_blaxogiannis

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ κόσμος της Πάρου που δεινοπαθεί να κρατήσει ανοικτά τα καταστήματα του, ας γνωρίζει ότι η δημοτική αρχή του απερχόμενου δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη δεν έκανε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να βοηθήσει τη λειτουργία της αγοράς και την κίνηση του εμπορίου τις τελευταίες δύο τετραετίες που διαχειρίζεται το Δήμο της Πάρου.Το αντίθετο μάλιστα:

α) Έκανε ό,τι μπορούσε για να δημιουργήσει εμπόδια στην λειτουργία της τοπικής αγοράς. Ήταν πολλά τα καλοκαίρια που προκάλεσε αναστάτωση στους δρόμους της αγοράς δημιουργώντας πρόχειρα εργοτάξια κατά την τουριστική σεζόν, εμποδίζοντας τη λειτουργία των καταστημάτων εμπορίου και εστίασης και τις εισπράξεις τους ακριβώς την εποχή που τις περίμεναν.
Πολλές φορές αυτό το έκανε για χάρη μεγάλων εξωπαριανών συμφερόντων, όπως το καλοκαίρι του θλιβερού 2012, όπου μήνα Ιούνιο και Ιούλιο επέτρεψε να ξηλωθεί δύο φορές η πλατεία του Αγίου Νικολάου γιατί έτσι είχαν θελήσει οι εφοπλιστές εταιρείας ακτοπλοΐας, επειδή θα έφερναν – τάχα – στο λιμάνι της Πάρου μεγάλο πλοίο (και πολλούς τουρίστες), το οποίο τελικά, δεν έκανε παρά μόνο ελάχιστα δρομολόγια!
Το ίδιο επέτρεψε και τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2013 με το ξήλωμα του κεντρικού δρόμου Παροικιάς.

β) Έκανε ό,τι μπορούσε για να μην οδηγούνται στην τοπική αγορά έγκαιρα τα χρήματα από οφειλές του Δήμου, προς Παριανούς ιδιώτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εφετινό, όπου έχει φτάσει Πάσχα και μόνο ελάχιστα χρήματα έχουν αποδοθεί στους τοπικούς προμηθευτές και εργολάβους του Δήμου Πάρου, από οφειλές του 2013!
Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Σαντορίνης πληρώνει κανονικά τις οφειλές του από τις 25 Ιανουαρίου του 2014 και έτσι, η πλούσια από τουρισμό αγορά της Σαντορίνης είχε χρήμα που διακινούνταν ακόμη και τον Ιανουάριο που δεν έχει τόσους τουρίστες.

γ) Επί δημοτικής αρχής του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ που να αφορά σε συμφέροντα των καταστημάτων εμπορίου και τουρισμού ΠΟΥΘΕΝΑ σε όλη την Πάρο.
Αντίθετα, στην Παροικιά, ήταν έτοιμος να επιτρέψει στα νταμάρια του Ρήγα να ξαναρχίσουν να μεταφέρουν αδρανή ολόκληρο το χρόνο, αφού είχε αποκρύψει από την Παριανή κοινή γνώμη ότι ο Ρήγας είχε μυστικά κάνει προσφυγή κατά του μέτρου απαγόρευσης για το καλοκαίρι.
Παρά τη συγκάλυψη, η ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα Ρήγα, ευτυχώς.
Επίσης, η δυναμική κινητοποίηση καταστηματαρχών της Παροικιάς απέτρεψε την τελευταία στιγμή και την δεύτερη προσπάθεια – με συναίνεση της δημοτικής αρχής Βλαχογιάννη – ο Ρήγας να πάρει ειδική εξαίρεση το 2013 με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

δ) Κατά τη διάρκεια της δημοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη όλες οι υπηρεσίες που υπήρχαν για την εξυπηρέτηση του εμπορίου στην Πάρο (ΙΚΑ, ΔΟΥ) αποδυναμώθηκαν με την σιωπηρή συναίνεση της δημοτικής αρχής.
Επειδή ο ίδιος ο δήμαρχος τάσσεται από την αρχή ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ΥΠΕΡ του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων ετών που το εφαρμόζει εις βάρος μας, επέτρεψε αδιαμαρτύρητα να επιβληθούν και να εισπραχθούν όλα τα χαράτσια και τα τέλη που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια.
Δεν έλλειψε και το φαινόμενο ο πιο μνημονιακός δήμαρχος της χώρας που δηλώνει ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται ως υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, Χρ. Βλαχογιάννης, να επιβάλει μνημονιακά μέτρα με περικοπές μισθών στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ, χωρίς να το ζητούν τα μνημόνια!!!

ε) Όμως το χειρότερο κακό που έκανε στην Παριανή αγορά – εμπορική και τουριστική – ο Χρ. Βλαχογιάννης είναι ότι τις τελευταίες δύο τετραετίες που διαχειρίζεται το Δήμο Πάρου η τουριστική οικονομία της Πάρου καταγράφει ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!

Ακόμη και πέρσι, που η Μύκονος έγραφε 110% αύξηση αφίξεων, η Σαντορίνη 53% (χωρίς να έχει πληγεί ποτέ από την κρίση), η διπλανή μας Νάξος 25% αύξηση
η Δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη κατόρθωσε η Πάρος να έχει τουριστική αύξηση 0%!!!!
Τα παραπάνω στοιχεία αναδείχθηκαν με βάση τα επίσημα στοιχεία της κίνησης πλοίων και αεροπλάνων από όλους τους προορισμούς και τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.
Να θυμίσουμε ότι πέρσι η χώρα μας υποδέχθηκε 2 εκατομμύρια νέους πελάτες τουρίστες και 2 δισεκατομμύρια αύξηση του τζίρου τουριστικής κατανάλωσης.
Από αυτά, η Πάρος και η αγορά της – χάριν του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη – ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Αυτά τα στοιχεία ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ας τα προσμετρήσουν οι καταστηματάρχες της Πάρου, είτε έχουν εμπορικά καταστήματα, είτε έχουν καφετέριες.

20140401-111527.jpg