«Μπράβο» στο δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη!

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

blaxogiannis_anakoinvsi_foto_grey_2

…τις υποχρεώσεις του Δήμου Πάρου σε ιδιώτες Παριανούς
Νεκρή από ρευστότητα η αγορά της Πάρου και λόγω κακοδιοίκησης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη …
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ υπηρεσία του Δήμου Πάρου εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί με αποτελεσματικότητα, άσχετα με το ποιος ήταν κάθε φορά δήμαρχος. Η καλή της λειτουργία οφειλόταν στην εγρήγορση και το φιλότιμο των υπαλλήλων που κατά καιρούς έχουν εργαστεί σε αυτό το τμήμα.
Τα τελευταία δύο, τρία χρόνια όμως, σταδιακά, η υπηρεσία φθίνει για διαφορετικούς λόγους. Τώρα λοιπόν, που για πρώτη φορά η συγκεκριμένη υπηρεσία χρειαζόταν την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας, τώρα, που τα εναπομείναντα εμπλεκόμενα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Πάρου χρειάζονταν της υποστήριξη του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη, αυτός κάθεται και κοιτά το πρόβλημα να διογκώνεται και δεν κάνει απολύτως τίποτα για να υποστηρίξει την πιο κρίσιμη υπηρεσία του…
Εφέτος

Το αποτέλεσμα της αδιαφορίας του Χρ. Βλαχογιάννη φάνηκε με την έναρξη του 2014. Όλα τα χρόνια ο Δήμος Πάρου, χάριν του φιλότιμου των ανθρώπων του τμήματος των οικονομικών, φρόντιζε να έχει τελειώσει από νωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε ο προϋπολογισμός του Δήμου να λάβει έγκαιρα έγκριση και έτσι, να μπορεί η υπηρεσία να κόβει εντάλματα και να πληρώνει στους διάφορους προμηθευτές και εργολήπτες του εκείνα τα ποσά που χρωστάει.

Μέχρι πέρυσι, Παριανοί ιδιώτες προμηθευτές του Δήμου Πάρου έπαιρναν τα χρήματα που τους όφειλε ο Δήμος από την προηγούμενη χρονιά, και με αυτά, πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους και τις αυξημένες προπασχαλινές ανάγκες της επιχείρησης τους.
Με λίγα λόγια, τα χρήματα που πλήρωνε ο Δήμος έγκαιρα, πριν τις γιορτές του Πάσχα, επέστρεφαν στην αγορά της Πάρου και έκαναν αυτό που ονομάζουμε «κύκλο της κατανάλωσης».

Εφέτος, που ο χειμώνας στην αγορά της Πάρου πέρασε χωρίς να κινείται ούτε ευρώ, εξαιτίας μίας εξαιρετικά κακής τουριστικής περιόδου του 2013 (για την οποία επίσης ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη) και της γενικότερης κρίσης …
Εφέτος που η τοπική αγορά χρειαζόταν το μεγάλο εργοδοτικό ταμείο του Δήμου να αρχίσει να πληρώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις οφειλές του στους Παριανούς προμηθευτές για να μπορεί να ανασάνει – έστω και λίγο – η Παριανή αγορά …
Ακριβώς εφέτος η διοίκηση του Δήμου Πάρου του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη κατάφερε να εγκαταλείψει σε τέτοιο βαθμό την οικονομική λειτουργία του Δήμου, αλλά και των νομικών του προσώπων, ώστε να έχει φτάσει μεγάλη εβδομάδα χωρίς να έχει πληρωθεί σχεδόν καμία οφειλή του Δήμου Πάρου!!!!

Η κατάσταση

  • Η κεντρική οικονομική υπηρεσία του Δήμου Πάρου μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατόρθωσε να λάβει έγκριση από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2014, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει να πληρώνει οφειλές. Όμως επειδή η υπηρεσία έχει εγκαταλειφτεί στο έλεος από το δήμαρχο Χρ. Βλαχογιάννη, υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος για να εκδίδει εντάλματα πληρωμών και εξαιτίας αυτού έχει φτάσει μεγάλη εβδομάδα και η ροή πληρωμών είναι ελάχιστη.
  • Η ΚΔΕΠΑΠ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε και αυτή έγκριση για να μπορεί να πληρώνει οφειλές και εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων ο υπάλληλος της δεν ασχολείται με την έκδοση ενταλμάτων, παρά μόνο ελάχιστα.
  • Η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΑΠΗ κλπ) δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση για να μπορεί να πληρώνει οφειλές της.
  • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου, δεν έχει ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μπορεί να εξοφλεί υποχρεώσεις του.

Καμία έκπληξη

Η αδιαφορία που επιδεικνύει ο απερχόμενος δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης για τον ρόλο του Δήμου Πάρου και των νομικών του προσώπων στην τοπική οικονομία, δεν εκπλήσσει κανέναν.
Προφανώς, προκύπτει από τον χαρακτήρα του και από την ιδιοσυγκρασία του με την οποία έχει περάσει όλα του τα χρόνια.
Συνηθισμένος από την προσωπική του εμπειρία, να εισπράττει στα σίγουρα το μισθό του από το δημόσιο τομέα, δεν τον απασχολεί η αγωνία του ιδιώτη επιχειρηματία και μάλιστα, τι «πιέσεις» δέχεται μέσα σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πλέον μνημονιακός δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης επί χρόνια πληρωνόταν από το δημόσιο δύο μισθούς: έναν του δασκάλου χωρίς να εργάζεται και έναν από το Δήμο Πάρου για τις υπηρεσίες που προσέφερε χωρίς κανείς να τον ελέγχει για το πότε εργαζόταν και τι απέδιδε, διότι οι θέσεις που κατείχε ήταν αυτοκέφαλες (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και δήμαρχος).
Δεν λέμε ότι δεν δούλευε τη δεύτερη, πολιτική θέση. Λέμε ότι έπαιρνε τα χρήματα από το δημόσιο στα σίγουρα, χωρίς κανείς να μπορεί να ελέγξει την αποδοτικότητά του. Το ακριβώς αντίθετο από το καθεστώς των ιδιωτών τους οποίους σήμερα ταλαιπωρεί.

Ενόψει εκλογών

Και παρ’ όλα αυτά, ο απερχόμενος δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης ζητά εκ νέου την ψήφο των Παριανών πολιτών για τις προσεχείς εκλογές του Μαΐου 2014.
Οι ψηφοφόροι και δη οι ιδιώτες με επιχείρηση τουρισμού ή εμπορική, καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να έχουν για διαχειριστή της μεγαλύτερης «επιχείρησης» που λειτουργεί στην Πάρο, το Δήμο της Πάρου, έναν δήμαρχο σαν το Χρ. Βλαχογιάννη σύμφωνα με τα δείγματα κατάρρευσης της λειτουργίας του Δήμου που μας έχει δώσει τις τελευταίες δύο τετραετίες που διοικεί.

20140401-111527.jpg