Επισημάνσεις για τις τιμές στα καταλύματα και την προβολή

ΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

touristiki_katoikia
Η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων με ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε ενημερώνει τα μέλη της για τις υποχρεώσεις τους προκειμένου αυτή την περίοδο της έναρξης της σεζόν να αποφύγουν προβλήματα με τη νομοθεσία σε δύο ζητήματα λειτουργίας: α) Τη θεώρηση τιμοκαταλόγων σεζόν, και β) τον τρόπο που πρέπει να κάνουν διαφημιστικές καταχωρήσεις.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

o
Όλοι οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα, Τουριστικές Κατοικίες, Τουριστικές Επαύλεις) οφείλουν 15 μέρες προ της έναρξης λειτουργίας τους να υποβάλλουν Δήλωση Τιμών 2014 και να προμηθευτούν και να αναρτήσουν στα καταλύματά τους θεωρημένους τιμοκαταλόγους του τρέχοντος έτους. Η διαδικασία θεώρησης των Δηλώσεων Τιμών & διανομής των Τιμοκαταλόγων στις Κυκλάδες, γίνεται από τη Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και τους τοπικούς Συλλόγους – μέλη της. Οι επιχειρηματίες μπορούν να απευθυνθούν στο πλησιέστερο τοπικό Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων.

o Σύμφωνα με τον Νόμο 4070/2012, άρθρο 165, παρ.3: «Σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες προβάλλονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο, ιστοσελίδες ή ιστολόγια του διαδικτύου, αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός μητρώου της επιχείρησης (ΜΗΤ.Ε.) με τρόπο ώστε να καθίσταται με σαφήνεια και ευκρίνεια αντιληπτός από τον αποδέκτη του διαφημιστικού μηνύματος. Στους παραβάτες της ανωτέρω διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ»
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους τοπικούς Συλλόγους Τουριστικών Καταλυμάτων.

20140401-111527.jpg