Μία παράξενη ιστορία μυστηρίου

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ
η ταυτότητα γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στον Κριό


ptoma_krios_1

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10|4, νωρίς το πρωί, ένας συμπατριώτης μας είχε βγει την καθιερωμένη βόλτα με τον σκύλο του στην παραλία του Κριού, στην Παροικία.
Από το ύψωμα που υπάρχει μεταξύ Κριού και προβλήτας κάμπινγκ Κριού (όπου τα καλοκαίρια λειτουργεί κατάστημα παραθαλάσσιας ταβέρνας) ο πεζοπόρος παρατήρησε ένα σώμα στα βραχώδη αβαθή της θάλασσας, ακριβώς κάτω από το απόκρημνο μονοπάτι που διατρέχει το ύψωμα. Αμέσως ο πολίτης …


…επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Πάρου για να ενημερώσει για το εντελώς ασυνήθιστο, όσο και μακάβριο εύρημα του. Η αστυνομία μετέβη πάραυτα και μάλιστα, με ενισχυμένη δύναμη, εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης για το νησί μας, λόγω σπανιότητας της κατάστασης.
Με τη σειρά της η αστυνομία, αφού απέκλεισε το χώρο, ενημέρωσε το λιμεναρχείο Πάρου, δεδομένου του ότι το πτώμα της γυναίκας έπλεε στο νερό της θάλασσας, δηλαδή στη ζώνη ευθύνης του λιμενικού.

Το Λιμενικό

Τα στελέχη του λιμεναρχείου Πάρου περισυνέλλεξαν το πτώμα και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Πιστοποιήθηκε ο θάνατος αλλά δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστούν τα

Σε αυτό το τμήμα της θάλασσας βρέθηκε το πτώμα, στον Κριό. Δεξία είναι εμφανής η προβλήτα της περιοχής.

Σε αυτό το τμήμα της θάλασσας βρέθηκε το πτώμα, στον Κριό. Δεξία είναι εμφανής η προβλήτα της περιοχής.

ακριβή αίτια. Πρόκειται για γυναίκα, το πιθανότερο αλλοδαπής καταγωγής, σε ηλικία αρκετά άνω της μέσης, υψηλού αναστήματος, με λεπτή σωματοδομή, ανοιχτόχρωμων μαλλιών και δέρματος που ταιριάζουν σε βόρειους λαούς της Ευρώπης ή και της Αμερικής.
Από την έρευνα του χώρου δεν προέκυψαν ευρήματα που να καταδεικνύουν με απόλυτη βεβαιότητα την αιτία της πτώσης του ανθρώπου στη θάλασσα. Πιθανή είναι η πτώση λόγω ολισθηρότητας και επικινδυνότητας του απροστάτευτου μονοπατιού στο οποίο μάλλον περπατούσε άνωθεν του σημείου στο οποίο βρέθηκε η άτυχη γυναίκα.

Η συνέχεια

Όμως, και άλλες εκδοχές δεν μπορούν να αποκλεισθούν προς στιγμή, μέχρι μάρτυρες ή ο εργαστηριακός έλεγχος να δώσουν στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Το περίεργο είναι ότι κανένας οικείος της δεν την έχει αναζητήσει μέχρι στιγμής. Ούτε κάποιος φίλος της ή συγγενής που τυχόν είχε μαζί της στην Πάρο, ούτε κάποιος από το εξωτερικό δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τις αρχές από την ανησυχία που τυχόν θα είχε λόγω της αδυναμίας να συνομιλήσει μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Οι λιμενικές αρχές Πάρου έχουν ξεκινήσει μία διαδικασία αναζήτησης γνωστών της γυναίκας σε όλη την Πάρο. Στα σημεία συνάθροισης ανθρώπων της ξένης κοινότητας που ζει στο νησί μας και όχι μόνο σε αυτά τα σημεία, επιδεικνύονται φωτογραφίες από το πρόσωπο του ατόμου που βρέθηκε στη θάλασσα, μήπως και κάποιος την αναγνωρίσει για να λυθεί ο γρίφος ως προς τις συνθήκες θανάτου, αλλά και ως προς την ταυτότητα της νεκρής.

Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι 12|4 δεν έχει βρεθεί η λύση του μυστηρίου.
Ωστόσο, την Κυριακή 13|4 το πτώμα θα μεταφερθεί στη Σύρο όπου θα γίνει νεκροψία και νεκροτομή για να πιστοποιηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου (από πτώση ή από πνιγμό) και να συλλέγουν στοιχεία του ατόμου μέσω των οποίων είναι δυνατόν να αναγνωρισθεί η νεκρή (αποτυπώματα και DNA).

20140401-110322.jpg