ΚΑΦΕΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ | ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ


ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
με καταγγελία κατά
της δημοτικής αρχής Πάρου

anaplasi
ΑΓΟΡΑ | Του Κ.Ν.Δραγάτη…

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομάδα από το σύλλογο Καφεζυθεστιατόρων μας είχαν κοινοποιηθεί τρεις ανακοινώσεις που αφορούσαν συναντήσεις του νέου προέδρου Αν. Κουρκουλόπουλου με παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και ειδικότερα, με την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Κ. Ροκονίδα, και με τον επικεφαλής της απερχόμενης δημοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη.
Από τις ίδιες τις ανακοινώσεις του συλλόγου προέκυπτε ένα «περίεργο» πρόβλημα που ο ιστότοπος μας ανέδειξε αποκλειστικά. Το κρισιμότερο θέμα το οποίο «καίει» όλους τους καταστηματάρχες αυτή την εποχή που αφορούσε στη…

…διαπραγμάτευση με σκοπό την αναθεώρηση προς τα κάτω των τελών κατάληψης πεζοδρομίου, δεν είχε μπει στην ατζέντα των θεμάτων που ο πρόεδρος του συλλόγου είχε συζητήσει με τους πολιτικούς.
Και τούτο είχε συμβεί, παρά το γεγονός ότι κατόπιν αιτήματος των απλών μελών του συλλόγου, η νέα διοίκησή είχε διαβιβάσει εγγράφως στο Δήμο το ζήτημα για άμεση συζήτηση στα όργανα του Δήμου προκειμένου να πάρουν θέση οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Και αυτό είχε γίνει πριν τις συναντήσεις του προέδρου με τις παρατάξεις.
Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ, ως προς το γεγονός ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, διότι ο ίδιος ο σύλλογος με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε εκτάκτως στις 12|4 (χθες) καταγγέλλει την νυν δημοτική αρχή ότι μεθόδευσε να μην συζητηθεί το κεντρικό αίτημα του.
Με τη διαπίστωση αυτή και την έκτακτη ανακοίνωσή, το ζήτημα της μείωσης των τελών αναβιβάστηκε ως πρώτο στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου, κάτι που δεν είχε γίνει στις πρώτες επαφές με τους επικεφαλής των παρατάξεων, μεταξύ αυτών και με τον καθ’ ύλην αρμόδιο δήμαρχο του οποίου τη διοίκηση, στη νέα ανακοίνωση, καταγγέλλει ο σύλλογος καφεζυθεστιατόρων.
Μπορεί να ήταν ένα λάθος στρατηγικής που απλά, διορθώθηκε.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η Καταγγελία

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Δήμος Πάρου, εντέχνως, αποφεύγει να συζητήσει το θέμα της μείωσης των τελών:
Η από 26/3/14 αίτησή του Συλλόγου Καφέ/εστιατόρων, περί επαναδιαπραγμάτευσης των τελών του Δημοτικού και Λιμενικού Ταμείου δεν είχε λάβει μέχρι και την Παρασκευή 10/4 καμία (???) επίσημη απάντηση.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λουΐζος Κοντός μετά από δική μας επικοινωνία, μας ανακοίνωσε χθες 10/4/14 προφορικά ότι «λόγω καθυστέρησης (???) της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, δεν έχει στα χέρια του την απαραίτητη εισήγηση» και ως εκ τούτου, «Δε θα εισάγει το αίτημά μας στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 14/4/14».

Βέβαια, η εν λόγω Υπηρεσία πρόλαβε χωρίς καμία καθυστέρηση να αποστείλει στα μέλη μας 9/4/14 κατ` επείγων (???) αίτηση για χορήγηση σχετικής άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου και μάλιστα εις διπλούν (ορθή επανάληψη)!
Δεδομένου ότι, το εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο είναι και το τελευταίο (???) προ των εκλογών του Μαΐου και λόγω του κατεπειγόντως του θέματος, το Δ.Σ του Συλλόγου σε έκτακτο συμβούλιο αποφάσισε να καταθέσει νέο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 4378/11-4-14, όπου και αιτείται την εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της δευτέρας 14/4 ως θέμα προ ημερησίας διάταξης.

Το Δ.Σ του Συλλόγου σύσσωμο θα παραστεί την Μεγάλη Δευτέρα στις 16:00 στο Δημαρχείο προς υποστήριξη των θέσεών του.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι από φέτος, η αρμόδια υπηρεσία για την ενοικίαση κοινοχρήστων χώρων προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου με την οποία ο Σύλλογος έχει ήδη έρθει σε επαφή και που, εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει την μείωση των τελών εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί και από το Δήμο».

20140401-110322.jpg