Πρώτοι οι Αντιπαριώτες μαθητές

Διάκριση Του Γυμνασίου Τ.Λ. Αντιπάρου στο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Ζωγραφιάς – Αφίσας – Βίντεο


1_POSTER_Gymn AntiParou [small]

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Τ.Λ. Αντιπάρου έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία δημιουργίας αφίσας στο μαθητικό διαγωνισμό «Το δώρο της βροχής», που διοργάνωσε η Global Water Partnership-Mediterranean και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογής Όμβριων Υδάτων, υπό το ευρύτερο περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ο διαγωνισμός αυτός…

…πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 μαθητές από 38 σχολεία σε 16 νησιά. Οι μαθητές δημιούργησαν 60 ομαδικά και 67 ατομικά έργα σε 3 κατηγορίες: Ζωγραφιά,
Αφίσα,
Βίντεο.

Μέσα από τα έργα τους εξέφρασαν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για το σοβαρό θέμα των υδατικών πόρων στα νησιά τους και το ρόλο του νερού γενικότερα στη ζωή και στην ανάπτυξη του ανθρώπου. Οι νεαροί συμμετέχοντες φάνηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό, αφού η λειψυδρία αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τις νησιωτικές περιοχές .Συνεπώς, μέσα από τα έργα τους υπογράμμισαν το πρόβλημα αυτό, αλλά και πρότειναν με τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους εναλλακτικές πηγές νερού, όπως είναι και η συλλογή και η αξιοποίηση του βρόχινου νερού.
Η επιτροπή αξιολόγησης απαρτιζόμενη από διακεκριμένους εκπροσώπους των συνοδιοργανωτών ,της εκπαίδευσης ,της επιστήμης και τη τέχνης ανέδειξε τρία νικητήρια έργα ανά κατηγορία. Θα ακολουθήσει έκθεση των διαγωνιζόμενων έργων και απονομή των βραβείων στους πρώτους νικητές στην Αθήνα.

Το σχολείο της Αντιπάρου συμμετείχε στο διαγωνισμό με εκπροσώπηση μαθητών της Β’ Γυμνασίου, οι οποίοι δημιούργησαν μια αφίσα με τον τίτλο «Μια σταγόνα νερό όλος ο κόσμος μας », με υπεύθυνη την καθηγήτρια των Εικαστικών κ.Κωνσταντίνου Ελένη. Οι βραβευθέντες μαθητές της Β΄ Γυμνασίου είναι οι:
Μαρινάτος Κοσμάς, Σταθερού Χρυσούλα ,Τριανταφύλλου Ευαγγελία και Τριανταφύλλου Μαρία.
Η διεύθυνση του σχολείου σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευμένους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τα παιδιά μας που μας έκαναν ιδιαίτερα περήφανους!»

20140401-111527.jpg