Ιστιοπλοϊκός αγώνας θεάματος το Σαββατοκύριακο στην Πάρο

108543g-arkhike_1
ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία διοργανώνεται ένας αγώνας ιστιοπλοΐας που στηρίζεται περισσότερο στις φιγούρες με τα σκάφη προκειμένου με τις δεξιότητες των ιστιοπλόων να προσελκύονται θεατές, ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον για εταιρείες για να διαφημιστούν. Γι’ αυτό το λόγο ισχύουν ειδικοί κανόνες για τη διεξαγωγή αυτού του είδους των αγώνων και όχι εκείνοι που ισχύουν για τους αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας κατά τα Ολυμπιακά πρότυπα. Η έναρξη του πρώτου «Hellenic Match Racing Tour» θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Απριλίου με πρώτο σταθμό το νησί της Πάρου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον κόλπο της Παροικιάς, που θεωρείται από τους διοργανωτές από τους πλέον κατάλληλους κόλπους για θαλάσσια σπορ και κυρίως, για ιστιοπλοΐα. Από κάθε σημείο γύρω από το κόλπο θα είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κανείς τους αγώνες κατά το συγκεκριμένο τριήμερο…

Θα συμμετάσχουν γνωστοί πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας που θα αγωνιστούν σε οκτώ ομάδες σε τρεις τοποθεσίες: την Πάρο, την Άνδρο και τον Πειραιά. Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ανερχόμενα ταλέντα βρίσκονται στη λίστα των συμμετεχόντων, με τους Σοφία Μπεκατώρου, Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, Θεόδωρο Τσουλφά, Παναγιώτη Μάντη, Στρατή Ανδρεάδη, Ιάσονα Σπανομανώλη, Μ.Χ. Κοντογιαννοπούλου και Jurek Strzemiecki να είναι τα ονόματα των skippers που θα δώσουν το παρόν στη διοργάνωση.

Οι κανόνες που διέπουν το Match Race διαφέρουν από τους κανονισμούς των υπόλοιπων αγώνων τριγώνου, δημιουργώντας μεταξύ των δύο αντιπάλων άμεσο και επιθετικό ανταγωνισμό στον οποίο ακόμα και οι συγκρούσεις είναι κάτι συνηθισμένο. Ειδικοί κριτές βρίσκονται στον υδάτινο στίβο παρακολουθώντας κάθε κίνηση των αγωνιζομένων και βγάζοντας άμεση και επίσημη απόφαση τη στιγμή του κάθε συμβάντος.

20140401-111527.jpg