Η συνάντηση του Συντονιστικού Υγείας με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στις 9|4, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ν. Συρμαλένιου


IMG_1850

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ συνάντηση με μέλη του «Συντονιστικού των Συλλογικών Φορέων και Πολιτών Πάρου-Αντιπάρου» με τον Υπεύθυνο Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, συμμετείχε ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 09-04-2014. Παραβρέθηκε, επίσης, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με την παράταξη της «Νησιωτικής Ανατροπής», Άννα Μαυρουδή.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι έγινε στη συνάντηση και τι πρόκειται να κάνει για τα σχετικά αιτήματα των Παριανών και Αντιπαριωτών το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο προέρχεται από σχετικό δελτίου τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη 10|4 το γραφείο του βουλευτή του κόμματος Ν. Συρμαλένιου.
Το γενικό ρεπορτάζ του ιστοτόπου μας http://www.parosnewsblog.gr που παρακολούθησε τις χθεσινές συνομιλίες καταγράφεται και θα δημοσιευτεί σε ειδική ανάρτηση:

Η συνάντηση κατά Ν. Συρμαλένιο

«Ζητηθήκαν τα φλέγοντα ζητήματα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και των Αγροτικών Ιατρείων των δύο νησιών, των αεροδιακομιδών αλλά και της πλημμελούς λειτουργίας του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης προσωπικού. Παράλληλα, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η θεσμοθέτηση του μικρού αεροσκάφους του Βελέτζειου Ιδρύματος ως πτητικό μέσο για τις αεροδιακομιδές περιστατικών και οι πιθανοί τρόποι επίλυσής τους, καθώς η εξεύρεση κινήτρων για την προσέλκυση προσωπικού στα νησιά.

Οι αγώνες του Παριανού λαού, ο οποίος πρωτοστατεί στην προάσπιση του κατοχυρωμένου δικαιώματος για δημόσια υγεία και πρόνοια και στην διεκδίκηση της εφαρμογής της νησιωτικότητας σε θέματα υγείας εδώ και 4 χρόνια, λοιδορήθηκαν πρόσφατα από τον Υπουργό Υγείας ως προεκλογικές κινητοποιήσεις. Προφανώς δεν θέλει να γνωρίζει τίποτα για τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί στην Πάρο και στην Αντίπαρο, ούτε για τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Η σταδιακή μετακύλιση του κόστους πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες αφενός οδηγεί στην διπλοχρέωση τους για τις ίδιες υπηρεσίες, αφετέρου αποτελεί στρατηγική επιλογή των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερου μοντέλου για διαρθρωτικές αλλαγές στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για έναν αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη των Κυκλάδων με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι τις εμβαλωματικές λύσεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των νησιωτών μέχρι τώρα. Αυτός ο σχεδιασμός αλλά κυρίως η υλοποίηση του δεν μπορεί να προχωρήσει μέσα στις μνημονιακές συνθήκες που προτάσσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και των ιδιωτικών μεγαλοεπιχειρήσεων και όχι τις ανάγκες των νησιωτών. Η δημιουργία Περιφερειακού ΕΚΑΒ, η παροχή σημαντικών οικονομικών, εκπαιδευτικών και άλλων κινήτρων σε έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα κληθεί να αναλάβει υπηρεσία στα νησιά αποτελούν πάγιες προτάσεις μας για τις Κυκλάδες και γενικά για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και τις οποίες θα κληθούμε πολύ σύντομα να εφαρμόσουμε σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και τις Αυτοδιοικητικές αρχές.
Στο προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έλεγχου σε νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την Πάρο και την Αντίπαρο, σε συνέχεια όλων των ενεργειών που έχουμε ήδη κάνει (αναφορές, ερωτήσεις, κτλ) και παράλληλα θα προετοιμάσουμε Επίκαιρη Επερώτηση για τη Δημόσια Υγεία στη νησιωτική Ελλάδα».

20140316-122939.jpg