ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Διακοπή εργασιών στο έργο της αποχέτευσης

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημοτικού Συμβουλίου
Μπράβο δήμαρχε Γιάννη Λεβεντάκη! Τα Κατάφερες!LEBENTAKHS

ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Γαλλικών συμφερόντων που έχει αγοράσει την πρώην βίλα Γεωργακόπουλου στην Αντίπαρο κατάθεσε ασφαλιστικά μέτρα προσωρινής διακοπής εργασιών εκτέλεσης του έργου της αποχέτευσης, μέχρι να εκδικαστούν αιτήματα διερεύνησης καταγγελιών για την ορθή εκτέλεση του έργου που έχει καταθέσει η ίδια η εταιρεία.

Ο δήμαρχος Γ. Λεβεντάκης που είναι σαφές πια ότι απέτυχε να διαχειριστεί το ζήτημα με τους ιδιοκτήτες της βίλας με τους οποίους από καιρό συνομιλούσε, για να δικαιολογηθεί στους πολίτες ενόψει εκλογών, αλλά και τουριστικής περιόδου, σκέφτηκε να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο καταγγέλλει τους ιδιοκτήτες της βίλας.
Δεν μας είπε βέβαια, τι θα πετύχει με αυτό το ψήφισμα…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: Τίποτα. Απλά, θέλησε να υφαρπάξει από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου μία κοινή ανακοίνωση, για να βγει στις γειτονιές του νησιού και να λέει στους ψηφοφόρους ότι – τάχα – δεν φταίει ο ίδιος για την διακοπή του έργου που θα επιφέρει μεγάλες ζημιές στο νησί. Και θα επικαλείται το κοινό ψήφισμα των παρατάξεων για να τους πείσει.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστήριξαν το ψήφισμα διότι επιθυμούν να γίνει το έργο της αποχέτευσης απρόσκοπτα. Δεν ήταν όμως αυτές στις «διαπραγματεύσεις» που έκανε ο δήμαρχος με τους ιδιοκτήτες της βίλας, ούτε φέρουν ευθύνη γι’ αυτές.
Για το θέμα θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις, για τις οποίες θα ενημερώνουμε.


Το Ψήφισμα

«Η γαλλική αστική εταιρεία «ORΕO SPITI SA» αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Αντιπάρου, για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού, συνεχίζει, παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που υποστηρίζουν επί σειρά ετών το έργο, τις απαράδεκτες προσπάθειες της να σταματήσει το έργο αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της νήσου Αντιπάρου.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν Αίτηση Ακυρώσεων Αριθμός 128/3-4-2014 που επιδόθηκε στο Δήμο Αντιπάρου στις 4|04|2014 και επιπλέον Αίτηση Αναστολή Εκτέλεση 43/4-4-2014 που επιδόθηκε στο Δήμο στις 7|04|2014 και ζητούν να σταματήσει και ουσιαστικά να ακυρωθεί η πραγματοποίηση του έργου. Οι κάτοικοι της νήσου και το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ακύρωσης του έργου που το ίδιο το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφασή του αριθ. 4542/2011 έκρινε ως «σύννομο το έργο πνοής για την Αντίπαρο που εξασφαλίζει την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος. Εξάλλου η συγκεκριμένη εταιρεία είχε γνώση για την κατασκευή του βιολογικού πριν αγοράσει το ακίνητο».

20140316-122939.jpg