ΑΓΚΑΙΡΙΑ | Γιόρτασαν την αξία του βιβλίου

 

009

ΕΓΙΝΑΝ | Του Κ. Ν. Δραγάτη …
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ για δεύτερη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς, με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου», στις 5 & 6 Απριλίου στο χώρο του δημοτικού σχολείου Αγκαιριάς…

Τα παιδιά απόλαυσαν αφήγηση παραμυθιού από τους μαθητές της Ε΄ τάξης, παρακολούθησαν την ταινία «η κλέφτρα των βιβλίων» και συγχρόνως δημιούργησαν χειροτεχνίες στο εργαστήρι εικαστικών. Επίσης οι μαθητές της Α΄ τάξης συνεργάστηκαν με τους γονείς τους και έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι ενώ οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων συμμετείχαν στο εργαστήρι συγγραφής και εικονογράφησης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.
Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, όπου έπαιξαν παιχνίδια, έλυσαν γρίφους, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και τέλος ανακάλυψαν το μπαούλο του θησαυρού που περιείχε πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

geniko

Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε έκθεση παιδικού & εφηβικού βιβλίου καθώς και παζάρι για την ενίσχυση του συλλόγου. Οι επισκέπτες απολαύσαν ζεστή σοκολάτα, νοστιμότατους λουκουμάδες και γλυκά που έφτιαξαν με μεγάλη αγάπη οι μητέρες των παιδιών.

Το Δ.Σ του συλλόγου με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε: την διευθύντρια του σχολείου κ. Δεσσύλα, τους δασκάλους κ.κ. Θοδωρή Ξανθόπουλο, Πηνελόπη Δήμου, Ελευθερία Ζέλγκα, Γιώργο Στουγιάννο, Μαρία Σαπουτζή. Επίσης τις: κ.κ. Ρένα Αγγελάκη, Μαίρη Σκιαδά, Αργυρώ Ασημάκη (εικαστικά), Μαρία Τσαντουλή (έκθεση βιβλίου), Έφη Μαδεμτζίδου (κυνήγι θησαυρού), Ευαγγελία Σκιαδά (λουκουμάδες), τις μητέρες για τον μπουφέ, την Πόπη Σκανδάλη για την προσφορά των καραμελών – σοκοφρετών στα παιδιά.

20140401-110322.jpg