Παροικιά | Κάτι δεν μας λέει καλά ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων …

anaplasi

 

ΑΠΟ ΤΟΝ Σύλλογο Καφεζυθεστιατόρων λάβαμε στις 7|4 τρία δελτία τύπου που αφορούσαν σε ενημέρωση για πράξεις και επαφές που είχε ο πρόεδρος του σωματίου για λογαριασμό των μελών την τελευταία περίοδο με πολιτικές παρατάξεις και πολιτικούς παράγοντες που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Έτσι, από τα σχετικά δελτία τύπου …

…α) Ενημερωθήκαμε ότι ο πρόεδρος Τ. Κουρκουλόπουλος είχε μόνος του επαφή με τον συνδυασμό που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, Κ. Ροκονίδα στις 3|4, όπου συζήτησαν για τα κλαδικά ζητήματα και την προσπάθεια του συλλόγου για την προώθηση παριανών προϊόντων,

β) Πληροφορηθήκαμε ότι στις 4|4 ο πρόεδρος του συλλόγου με μέλη του ΔΣ (σ.σ: που δεν αναφέρονται, σε αντίθεση με τον ίδιο) είχαν συνάντηση με τριμερή αντιπροσωπία της παρούσης δημοτικής αρχής, ήτοι τους δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννη, την αντιδήμαρχο Μ. Χανιώτη και τον έμμισθο σύμβουλο του δημάρχου, μηχανικό Φ Κατοπόδη.
Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα, όπως για τη μαρίνα (σ.σ: ποια μαρίνα;), το αεροδρόμιο (σ.σ: αλήθεια, τι να είπε ο κ. Βλαχογιάννης για τη λακκούβα;) και για την τουριστική επιτροπή και τον τουρισμό (σ.σ: της οποίας τα θαυμαστά αποτελέσματα όλοι έχουμε διασκεδάσει τα τελευταία χρόνια).

Αλλά κυρίως, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο πρόεδρος και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ανάπλασης του παραλιακού της Παροικιάς που έχει μελετήσει ο Φ. Κατοπόδης. Μάλιστα, το δελτίο τύπου αναφέρει ότι τα μέλη του συλλόγου αδημονούν για το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ευεργετική του επίδραση – εικαζόμενη προφανώς – που θα έχει επί της τουριστικής κίνησης για να ανακουφισθεί ο κλάδος στην Παροικιά, ακόμη και σε ολόκληρη την Πάρο …

Η διατύπωση του δελτίου τύπου του προέδρου Τ. Κουρκουλόπουλου – με λίγα λόγια – προβάλλει την πρωτοβουλία της παρούσας δημοτικής αρχής σαν το «μάννα εξ ουρανού» που αναμένουν οι καταστηματάρχες της Παροικιάς. Εμείς δεν ισχυριζόμαστε ότι κάθε αισθητική βελτίωση δεν είναι θετική, αν περιέχει την αισθητική, αν συμφέρει στα λεφτά και αν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Αλλά κατά την προεκλογική περίοδο δεν είναι και τόσο θεμιτό εκπρόσωπος ενός σωματίου να αναβιβάζει μονομερώς – και χωρίς να υπάρχουν στοιχεία απόδειξης – την πρωτοβουλία ενός συγκεκριμένου συνδυασμού με τις διατυπώσεις του εντός ενός δελτίου τύπου.

Και το λέμε αυτό …

γ) Διότι στην εν λόγω ανακοίνωση του προέδρου του συλλόγου καφεζυθεστιατόρων υπάρχει και ένα τρίτο (3ο) δελτίου τύπου που δίνει ενημέρωση για τα ερωτήματα των μελών του κλάδου σχετικά με τις τιμές τελών κατάληψης πεζοδρομίων για τραπεζοκαθίσματα που επιβάλει η παρούσα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα, για το αν θα μειωθούν.
Ο πρόεδρος ενημερώνει ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς τη διοίκηση του Δήμου Πάρου από τις 26|3 για να απαντήσει η διοίκηση στο αίτημα των καταστηματαρχών.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ είναι το εξής:

Γιατί ο πρόεδρος των καφεζυθεστιατόρων Τ. Κουρκουλόπουλος δεν έβαλε ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών στις συζητήσεις που είχε τόσο με το συνδυασμό του ΚΚΕ, δηλαδή τον Κ. Ροκονίδα, αλλά κυρίως, με το δήμαρχο Χρ. Βλαχογιάννη;
Και το ρωτάμε, διότι το θέμα με το αίτημα μείωσης τιμών είχε αναδειχθεί πριν τις συναντήσεις με τους πολιτικούς παράγοντες και μάλιστα, με επαναλαμβανόμενα ερωτήματα των μελών του συλλόγου, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Τ. Κουρκουλόπουλος στο 3ο δελτίο τύπου του, το οποίο παραδόξως, δεν συσχετίζει με τα δύο προηγούμενα.

Θυμίζουμε ότι η αίτηση για μείωση των τελών έχει κατατεθεί στις 26 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος Τ. Κουρκουλόπουλος συναντήθηκε – όπως αναφέρει ο ίδιος – με τους πολιτικούς παράγοντες στις 3 και 4 Απριλίου. Τι τον εμπόδισε να τους υποβάλει και «ζωντανά», από κοντά, το πιο πρόσφατο αίτημα των μελών του, για να απαντήσουν;

20140401-110322.jpg