Ο Γ. Πουσσαίος διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο της υγείας των Κυκλάδων!

poussaios-192x300ΕΧΘΕΣ γράψαμε άρθρο με το οποίο καυτηριάζαμε την μη πολιτική στάση, αλλά και την απραξία του απερχόμενου αντιπεριφερειάρχη Γ. Πουσσαίου, ο οποίος προβοκατόρικα δημοσιοποίησε επιστολή με την οποία απευθυνόμενος στα αρμόδια υπουργεία «απαιτούσε» να σταματήσει η απεργία της ΠΝΟ για να μην έχουν πρόβλημα οι κάτοικοι των Κυκλάδων. Εμείς γράψαμε ότι παρά του ότι όντως έχουν πρόβλημα οι κάτοικοι των Κυκλάδων από τις απεργίες, δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε γι’ αυτό και να λαϊκίζουν εκείνοι οι αρμόδιοι τοπικοί πολιτικοί οι οποίοι, πριν να φτάσουν τα πράγματα στην απεργία, δεν έχουν κάνει τίποτε οι ίδιοι για να επιλύσουν προβλήματα που οδηγούν στις απεργίες.

Τέτοιος είναι ο Γ. Πουσσαίος, ο οποίος ως αντιπεριφερειάρχης δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό για να επιλυθεί οποιοδήποτε χρόνιο θέμα που δημιουργεί πρόβλημα στον τομέα της ακτοπλοΐας. Αντίθετα, το μόνο που κάνει είναι να δημοσιοποιεί επιστολές του για εκδηλώσεις και ημερίδες από τις οποίες δεν προκύπτει τίποτε απολύτως για την Περιφέρεια που διοικεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια…
Τι είπαμε να τα γράψουμε όλα αυτά, σήμερα (03|04|14) ο Γ. Πουσσαίος κυριολεκτικά μας «δουλεύει», αφού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, αυτό που σκέφτηκε να κάνει είναι να δημοσιοποιήσει συμβουλές για την υγιεινή στο σπίτι μας και να μας ενημερώσει – προεκλογικά – ότι η Περιφέρεια δαπανά 14 χιλιάδες ευρώ για να ψεκάσει τα έλη για να μην αναπτύσσονται τα κουνούπια. Λες και δεν είναι υποχρέωση τους να το κάνουν, λες και μας κάνουν χάρη!

Ο Γ. Πουσσαίος προφανώς δεν θεωρεί πρόβλημα υγείας το ότι όλες ανεξαιρέτως οι δημόσιες μονάδες υγείας στο νομό για τον οποίο είναι πολιτικά υπεύθυνος, οι Κυκλάδες, έχουν αποδεκατιστεί από γιατρούς και υλικοτεχνική υποδομή, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά και ο ίδιος και μάλιστα, τόσο από κυβερνητική θέση (υπήρξε γενικός γραμματέας υπουργείου στην κυβέρνηση ΓΑΠ) αλλά και μέχρι σήμερα, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η νέα ανακοίνωση Γ. Πουσσαίου
Τα – ρα – τα – τζουμ …

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Απριλίου 2014
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται στις 7 Απριλίου κάθε χρόνου, ως επέτειος της Ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από το 1948 και συνδέεται με ένα θέμα υγείας. Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών-φορέων παθογόνων μικροοργανισμών. Διαβιβαστές είναι οργανισμοί (κουνούπια, σκνίπες, κοριοί, τσιμπούρια, σαλιγκάρια) οι οποίοι ευθύνονται για τη μετάδοση μεγάλου εύρους παθογόνων μικροοργανισμών στους ανθρώπους και τα ζώα. Μεταξύ των ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές και συγκεκριμένα μέσω των δηγμάτων κουνουπιών εκτός από την ελονοσία είναι και η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Για την πρόληψη μετάδοσης των προαναφερόμενων ασθενειών βασικές ενέργειες είναι η έκδοση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας εγκυκλίων για την καταπολέμηση των κουνουπιών και στη συνέχεια η εφαρμογή προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όσον αφορά τα μέτρα ατομικής προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνει κάθε άνθρωπος με σκοπό την πρόληψη ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια είναι τα εξής:
Μέτρα πρόληψης κατ΄οίκον:
• Αντι-κουνουπικά πλέγματα (σήτες) σε παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς τζακιού.
• Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, γλάστρες, παλιά λάστιχα υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης αυγών τους.
• Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό των εξωτερικών χώρων.
• Κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών (σημείο που βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια).
• Φυτεύουμε φυτά που απωθούν τα κουνούπια, όπως αρμπαρόριζα, βασιλικό
• Πότισμα κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες
Μέτρα ατομικής προστασίας
• Κατάλληλα ενδύματα, όπως μακριά μανίκια και παντελόνια
• Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει την δραστηριότητα των κουνουπιών αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων –ιδίως οροφής- δυσχεραίνει την προσέγγιση εντόμων.
• Χρήση εντομοαπωθητικών στα ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας υγείας καθώς και την περιστολή του παράγοντα όχλησης και των λοιπών δυσμενών επιπτώσεων από τους πληθυσμούς των κουνουπιών, υλοποιεί συστηματικά την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με ψεκασμούς στις εστίες συγκέντρωσης και αναπαραγωγής εντόμων επικίνδυνων για τη μετάδοση ασθενειών ενώ για το έτος 2014 δαπανάτε το ποσό των 140.000 ευρώ».

20140401-110322.jpg