Οι τοπικοί παράγοντες «χαϊδεύουν» αυτιά ενώ δεν έχουν κάνει τίποτε για τα προβλήματα ακτοπλοΐας στις Κυκλάδες

Ανακοίνωση λαϊκισμού του αντιπεριφερειάρχη Γ. Πουσσαίου
όπως αυτές που εκτοξεύει κατά καιρούς ο Απ. Αλιπράντης

hypocrisy

ΤΑ ΝΗΣΙΑ μας βρίσκονται δυστυχώς για τρίτη ημέρα αποκλεισμένα από τη θάλασσα εξαιτίας:
α) της χρόνιας αδιαφορίας των κυβερνήσεων για την σωστή λειτουργία της ακτοπλοΐας,
β) της πλεονεξίας των ακτοπλόων, και
γ) της απεργίας της ΠΝΟ.
Αύριο (3|04|14) θα εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια.

Άσχετα με το αν έχουν δίκιο ή άδικο οι ναυτικοί (πολλοί από τους οποίους εδώ και καιρό δουλεύουν με συνθήκες κάτεργου, ενώ κάποιοι άλλοι δεν πληρώνονται καθόλου), η μεγαλύτερη υποκρισία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα αναδύεται δύσοσμα από τους τοπικούς πολιτικούς και κάποιους εκπροσώπους φορέων. Αυτοί με ανέξοδες δήθεν «ηρωικές» επιστολές ζητούν από τους υπουργούς και από την κυβέρνηση να κάνουν επίταξη.

Φέρονται ως προπομποί / «μαντρόσκυλα» της μνημονιακής τάξης, διότι παράλληλα, στο εσωτερικό της κοινωνίας των Κυκλάδων μας τους βολεύει αυτή η λογοδιάρροια για να ικανοποιήσουν εύκολα τα αυτιά των πολιτών των νησιών που όντως έχουν πρόβλημα από τις απεργίες στα εμπορικά καταστήματά τους και όχι μόνο. Στη Σαντορίνη και τη Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου που έχουν ικανή τοπική αυτοδιοίκηση, πλήττονται και στον τουρισμό ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει …
(σ.σ: Στην Πάρο τον τομέα φροντίζει επιμελώς να καταστρέφει τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μ. Χανιώτη, οπότε τέτοια εποχή δεν έχουμε ούτε μύγα από τουρισμό, πλην ιδιοκτητών σπιτιών).

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ …

… για στυγνό λαϊκισμό που κάνουν αυτοί οι παράγοντες, είτε είναι αιρετοί πολιτικοί, όπως ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Γ. Πουσσαίος (σ.σ: ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια το μόνο του έργο ήταν να εκδίδει δελτία τύπου για εκδηλώσεις) είτε είναι γραφικοί παλαιοσυνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Πάρου Απ. Αλιπράντης. Σκοπός και των δύο «ειδών», με τις σχετικές ανακοινώσεις τους (ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου είχε δημοσιοποιήσει τέτοιες παλαιότερα), είναι να γίνουν ευκαιριακά αρεστοί στους πολίτες των νησιών στα οποία πολιτεύονται. Ο μεν πρώτος για λόγους υστεροφημίας, και ο δε δεύτερος για να διατηρήσει τη θέση του στον εμπορικό σύλλογο, αλλά και για να δοκιμάσει την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου με το συνδυασμό του καταστροφέα του Παριανού εμπορίου, νυν δήμαρχο Χρ. Βλαχογιάννη.
Οι πρώτοι υπεύθυνοι για τα προβλήματα
…γράφουν επιστολές!

anixneftis-ipokrisiasΩΣΤΟΣΟ, οι Παριανοί έμποροι, αλλά και οι Κυκλαδίτες πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τοπικοί εκπρόσωποι τέτοιου επιπέδου που «χαρτολογούν» με ανακοινώσεις και δελτία τύπου ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κατάσταση στην ακτοπλοΐα των νησιών μας, επάνω από τους ναυτικούς της ΠΝΟ και τους αρμόδιους της συγκυβέρνησης ή τους ακτοπλόους. Αυτοί που τώρα φωνασκούν, δεν έχουν κάνει τίποτε ούτε αυτό το χειμώνα, ούτε τους προηγούμενους – πριν την τουριστική σεζόν δηλαδή – προκειμένου να υπάρχουν επαρκείς και αμοιβαία συμφέρουσες λύσεις στην ομαλή πλεύση των πλοίων.
Εμφανίζονται μόνο όταν προκύπτει το πρόβλημα και όχι προληπτικά, για να διαμορφωθούν συνθήκες, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Το ερώτημα είναι: γιατί να ψηφίζουμε ανθρώπους οι οποίοι ενώ ζουν μέσα στην κοινωνία μας και απολαμβάνουν μισθούς και προνόμια, δεν κάνουν τίποτα για να λύσουν τα χρόνια προβλήματα, παρά γράφουν μόνο λαϊκίστικες επιστολές;
Οι αρμόδιοι παράγοντες της κυβέρνησης που ευθύνονται και αυτοί, ζουν στην Αθήνα και έχουν στην ευθύνη τους όλη την επικράτεια. Άμεσοι εκπρόσωποι των Κυκλαδιτών ή των Παριανών, είναι οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εκπρόσωποι των επιτόπιων πρωτοβάθμιων σωματίων. Τι έχουν κάνει – εκτός από επιστολές και δελτία τύπου – για την προώθηση των προβλημάτων των πολιτών για ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως της ακτοπλοΐας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Είναι τραγικό και γελοιογραφικό να θυμάται κανείς τον Απ. Αλιπράντη να κάνει δήθεν ότι ενδιαφέρεται, πότε για το Κέντρο Υγείας Πάρου, πότε για το εμπόριο σε σχέση με την ακτοπλοΐα, πότε για τα σουπερμάρκετ, και μόλις εκλέγεται, να κάνει ό,τι μπορεί για να μην γίνει τίποτε γι’ αυτά τα θέματα, παρά μόνον όσα τον «βολεύουν»…
Η σημερινή ανακοίνωσή Γ. Πουσσαίου

«Με σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα και θεωρώντας την απεργία ως αναφαίρετο και κεκτημένο δικαίωμα του κάθε πολίτη δεν μπορώ ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων να αγνοήσω το πλήγμα που δέχεται η νησιωτική Ελλάδα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο τόσο στην οικονομία των νησιών με σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων και προϊόντων, όσο και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιβάτες αλλά και το καθεστώς αποκλεισμού στο οποίο έχουμε περιέλθει ήδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Εν έτη 2014 και με σωρευμένα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να συζητάμε για ενιαία διοίκηση, κοινή πορεία και ανάπτυξη της περιφέρειας και συγχρόνως να αποκλείονται νησιά και να εξαντλείται η υπομονή των νησιωτών. Η απεργία βρίσκει τα νησιά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και σε μια εποχή επιλογής προορισμού για το διεθνή τουρισμό με αποτέλεσμα να πλήττει τις ήδη εύθραυστες οικονομίες των νησιών και να στέλνει αρνητικό μήνυμα σε μια περίοδο εξαιρετικά ευοίωνων προοπτικών για τον εισερχόμενο τουρισμό. Δε θα πρέπει να λησμονούμε ότι βρισκόμαστε λίγο πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και κινητοποιήσεις στο χώρο των θαλασσίων μεταφορών επιβαρύνουν τον τουριστικό τομέα. Οι συνέπειες από ανάλογες κινητοποιήσεις στο παρελθόν υπήρξαν ολέθριες για τη τοπική οικονομία και δεν είναι σήμερα η ώρα για να τις υποστεί ξανά.

Πολλά από τα Κυκλαδίτικα προϊόντα είναι ευπαθή και τροφοδοτούν μεγάλα τμήματα της ελληνικής περιφέρειας, όπως και αγορές του εξωτερικού. Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, η απώλεια αγορών είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό της χώρας είναι μια οδυνηρή συνέπεια. Ακόμα πιο οδυνηρή είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της χώρας μας απέναντι στις αγορές, τη στιγμή που η αποκατάστασή της αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

Κύριε Υπουργέ,
Λόγω της δυσμενούς συγκυρίας που βιώνουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας πρέπει να δείξουμε σύνεση και ωριμότητα. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα επικρατήσει αίσθημα εθνικής ευθύνης και ότι δεν θα υπάρξουν ζητήματα που θα θίξουν περαιτέρω τα δικαιώματα των πολιτών των νησιών μας, την οικονομία και τις εξαγωγές. Τα διαπραγματευτικά όπλα του όποιου κλάδου δεν μπορεί να έχουν θύματα τους νησιώτες μας που επιμένουν να «φυλάττουν Θερμοπύλες». Σας μεταφέρω την αγανάκτηση των κατοίκων των Κυκλάδων και σας ζητώ να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια διαλόγου, προκειμένου να αρθεί ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών μας και των κατοίκων τους.

Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ»

 

20140401-111527.jpg