Στο «σφυρί» οι κόποι των Παριανών Αγροτών ενός αιώνα!!!

Η ντροπή της παρούσης πολιτικής ηγεσίας της Πάρου …
Η ντροπή των αριστερών ηγεσιών του νησιού…

479850-dscf0520

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου μας κοινοποιήθηκε προς δημοσίευση η λίστα «φιλέτων» ακινήτων της Πάρου που με το αίμα παλαιών Παριανών αγροτών επί δεκαετίες αποκτήθηκαν για να έχουν τη δυνατότητα οι μετέπειτα αγρότες του νησιού να μπορούν να κάνουν παραγωγή.

Η περιουσία βγαίνει στο «σφυρί» για να καλυφθούν τα τεράστια «κενά» στα ταμεία που ξεκίνησαν κατά το τέλος της δεκαετίας του 80’ και τις αρχές της δεκαετίας του 90’ από φαύλα στελέχη της κοινωνίας της Πάρου που ανήκαν τότε στο ΠΑΣΟΚ και που κατείχαν δημόσιες θέσεις έκτοτε και μέχρι σήμερα, και οι οποίοι δεν ελέγχθηκαν ΠΟΤΕ, χάριν της συμφωνίας – ερήμην του Παριανού λαού – να αποσυρθούν ησύχως προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις τους άλλοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να τους προβληθεί καμία αντίσταση, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα τους «ενοχλούν» στα όσα και αυτοί θα έκαναν υπό την απειλή ότι θα βγάλουν τα «άπλυτα» τους στον αέρα!!

Έτσι, οι μόνοι που ζημιώθηκαν ήταν οι Παριανοί αγρότες που ΠΟΤΕ δεν χάρηκαν ως βοήθεια στην παραγωγική τους εργασία την περιουσία τους, την οποία τώρα, θα χάσουν κιόλας έναντι πινακίου φακής.

Ο Ν. Τσιγώνιας…

 

Όμως η καταστροφή της περιουσίας του ΑΣΠ, αλλά και της κοινωφελούς αγροτικής παραγωγής της Πάρου που ζούμε τα τελευταία χρόνια οφείλεται και στην σημερινή, ξεπουλούσα ηγεσία του ΑΣΠ του Ν. Τσιγώνια που άλλα είχε υποσχεθεί όταν αναλάμβανε, και άλλα κατέληξε να κάνει. Για την ακρίβεια, οδήγησε στην πλήρη καταστροφή τον ΑΣΠ και την κοινοπρακτική αγροτική παραγωγή της Πάρου.

Τα χρέη του ΑΣΠ επί των ημερών του εκτοξεύτηκαν πολύ πέραν του επαχθούς και σε μεγάλο μέρους του απεχθούς (κατά τα λόγια των ίδιων των ανθρώπων του ΑΣΠ μέχρι πριν λίγο καιρό) δανείου της πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, το οποίο, όταν παρέλαβε ο Ν. Τσιγώνιας, ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟ. Με ευθύνη του σταμάτησε να πληρώνεται και συνευθύνη όσων συμφώνησαν στις επιλογές του να το παίξει «μάγκας» στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ την οποία στη συνέχεια, αφού αποδυνάμωσε τον ΑΣΠ, κατέληξε να παρακαλά για έλεος!

Όλη η πολιτική ηγεσία

Οι τοπικές πολιτικές ηγεσίες όλων των παρατάξεων από το 2000 (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) μέχρι σήμερα, μπροστά στο φαινόμενο καταστροφής της συνεταιριστικής αγροτικής οικονομίας του νησιού και μίας πρωτοφανούς περαιτέρω κατασπατάλησης της ακίνητης περιουσίας του ΑΣΠ που εξελισσόταν και σήμερα φτάνει στις τελευταίες πράξεις του δράματος, είναι χαρακτηριστικό ότι ΟΜΟΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΟΥΝ!

Και για μεν τον Γ. Ραγκούση και τον Γ. Βλαχογιάννη, αλλά και τους αντίστοιχους νεοδημοκράτες συνεργάτες τους, δεν εκπληττόμεθα από την ένθερμη συγκατάθεσή τους στο κάθε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στα ώριμα μνημονιακά τους χρόνια, αλλά για την ίδιας έντασης προθυμία των παραγόντων της τοπικής αριστεράς να ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΑΣΠ, σηκώνουμε ψηλά τα χέρια!!!

ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ, πως ισχύουν τα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ διατυμπανίζουν για την κεντρική πολιτική σκηνή (για το Ελληνικό, τον Αστέρα βουλιαγμένης και διάφορα άλλα), όταν εδώ στην Πάρο, δίπλα μας, βρίσκεται σε εξέλιξη ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ το όνειδος της διαχείρισης στον ΑΣΠ. Και οι αριστεροί τοπικοί «ηγέτες» να συγκατανεύουν και να υπερθεματίζουν υπέρ των πλέον αντιδραστικών λύσεων;

Αφιερωμένο …

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, εμείς ΔΕΝ θα δημοσιεύσουμε πουθενά την ανακοίνωση ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ του ΑΣΠ. Η οποία μάλιστα, είναι και εκ του νόμου πληρωτέα.
Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοτικοί μας παράγοντες, φίλοι του κ. Ν., Τσιγώνια, θα του συστήσουν σειρά από «λαδοπόντικες» για να τον «βοηθήσουν» τους οποίους άλλωστε, γνωρίζει και ο ίδιος.