ΘΕΑΤΡΟ | «Αμφιβολία» 29 + 30 Μαρτίου 20:30 τελευταίες παραστάσεις ΣΤΟΝ «Αρχίλοχο»

1901451_10202512372084171_1419402210_n
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχίλοχος» θα παρουσιάσει στις 29 και 30 Μαρτίου στις 20:30 το θεατρικό έργο του John Patrick Shanley που έκανε την πρεμιέρα του στο Μπρόντγουει το 2004, προκάλεσε ενθουσιώδεις κριτικές, τιμήθηκε με τα βραβεία Pullitzer, Tony και Drama Desk Award και άλλα. Παίζουν:

Μαρίνα Δράγαζη, Ειρήνη Τριανταφύλλου, Αντώνης Πρέκας Νίκη Μαυρη.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεμελιάρης
Φωτισμοί: Λένα Αγωγιάτη
Σκηνογραφία: Βασιλική Μπισμπίκου
Κοστούμια: Πόπη Μαύρη
Κατασκευές – Φροντιστήριο: Ζωή Καστρουνή
Σχεδιασμός: Πελαγία Παπαδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Δερμεντζόγλου
Ειδικός Συνεργάτης Νίκος Τσιγώνιας

Το 2008 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία, με πρωταγωνιστές την Μέρυλ Στρήπ και τον Φίλιπ Σέυμουρ Χόφμαν σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα.

Η υπόθεση του έργου ακολουθεί τις υποψίες που τρέφει η αδελφή Αλοΐσιους, διευθύντρια ενός αυστηρού καθολικού σχολείου, εναντίον του ιερέα της ενορίας πατέρα Φλιν, λόγω των υποτιθέμενων σχέσεών του με ανήλικο μαθητή. Οι υποψίες -ίσως βάσιμες, ίσως υπερβολικές- αποκτούν στο πρόσωπο της αδελφής τη βεβαιότητα ενοχής. Πώς γίνεται αυτό; Ο Σάνλεϊ υπονοεί ένα ολόκληρο σύστημα μισαλλοδοξίας, ένα δίχτυ φτιαγμένο από απωθημένες σκέψεις, εσωτερικά συμπλέγματα και ενοχικά σύνδρομα, που μεταβάλλει τον διαφορετικό μιας κοινότητας σε κατηγορούμενο και ένοχο. Είναι ένα δίχτυ από κουτές συσχετίσεις που από το μέγεθος των νυχιών κάποιου, από την αγάπη του για το μπάσκετμπολ ή τη χρήση εκ μέρους του στυλογράφου, οδηγεί στην εναντίον του προκατάληψη. Ο Σάνλεϊ σαν γνήσιος Αμερικανός συγγραφέας είναι ικανός να συμπυκνώσει ολόκληρη καταιγίδα σε ένα δωμάτιο, ένα μεγάλο και περίπλοκο θέμα σε μια μικρή, πολύ συγκεκριμένη υπόθεση. Το «Αμφιβολία» είναι μια παραβολή για την κατασκευή της κάθε βεβαιότητάς μας.

20140316-122939.jpg