Θα ψήφιζες ποτέ για δήμαρχο έναν «κλέφτη» ή θα ψήφιζες έναν «ψεύτη»;

Ο «ψεύτης» και ο «κλέφτης» ενόψει δημοτικών εκλογών σε ταυτοπροσωπία!

20140316-122359.jpg

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ημέρες ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης διακίνησε την πληροφορία ότι η βασική του αντίπαλος των δημοτικών εκλογών του 2010, Γρ. Πρωτολάτη πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετέχει στις εκλογές για το Δήμο Πάρου τον προσεχή Μάιο.

Άσχετα με το αν θα προβεί σε μία τέτοια κίνηση η μέχρι σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου, ο καθένας κατανοεί ότι ο τελευταίος που μπορεί να γνωρίζει κάτι τέτοιο είναι ο δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης. Απλούστατα, διότι η Γρ. Πρωτολάτη δεν θα έλεγε ποτέ στον κυριότερο αντίπαλο της τι πρόκειται να πράξει.

Ακριβώς, όμως μετά ….

από αυτή την πληροφορία που διακίνησε ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης, διακίνησε μία νέα. Ότι ο ίδιος κάνει τάχα μεγάλη «ανανέωση» στον συνδυασμό του ενόψει δημοτικών εκλογών.
Αυτό παράγει δύο συμπεράσματα:

Α) ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης έλεγε ψέματα πριν 10 ημέρες περίπου όταν διατυμπάνιζε ότι δεν έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πως είναι δυνατόν κάποιος να μην κατεβαίνει στις εκλογές και να «εργάζεται» για την ανανέωση του συνδυασμού του;

Β) ότι διακινεί πληροφορίες πως δεν θα επιτύχουν στις προσπάθειες τους άλλοι υποψήφιοι για τη θέση την οποία μετά μανίας (γιατί άραγε, μέλι έχει;) θέλει να κρατήσει για τον εαυτό του, προκειμένου πολίτες που ενδιαφέρονται να αναμειχθούν στα κοινά, να πέσουν στην παγίδα του και να του δώσουν τη συγκατάθεση τους να είναι υποψήφιοι μαζί του, αφού άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι που ίσως συμπαθούσαν περισσότερο, δεν θα κάνουν τελικά συνδυασμό

Αυτό όμως σημαίνει ότι αφενός κάνει «ανανέωση» διότι και ο ίδιος θεωρεί αποτυχημένες τις δύο πρώτες θητείες της δημαρχιακής του ύπαρξης, τουλάχιστον ως προς την απόδοση των συνεργατών του (ποιος αλλάζει ομάδα που κερδίζει;), αφετέρου, ότι στην προσπάθεια του να βρει υποψηφίους, δεν μπορεί να τους βρει, και για να το πετύχει διακινεί την πληροφορία ότι οι αντίπαλοι του δεν θα κατέβουν στις εκλογές. Προσδοκά δηλαδή να φτιάξει ψηφοδέλτιο με εκείνους που θα πιστέψουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι με την Γρ. Πρωτολάτη (ή και άλλους) επειδή ο ίδιος διαδίδει ότι δεν θα σχηματιστούν τελικά αυτοί οι συνδυασμοί.

Ο Χρ. Βλαχογιάννης δεν επιθυμεί ούτε και μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των Παριανών με εκείνα που έχει κάνει, ούτε με εκείνα που θα πείσει ότι μπορεί να κάνει.
Επιδιώκει να «κλέψει» τις εκλογές, διαβάλλοντας τους αντιπάλους του με ψέματα και συκοφαντίες. Επιδιώκει για την ακρίβεια, να «ξανακλέψει» τις εκλογές, όπως έκανε και το 2010.

Αυτός είναι ο Χρ. Βλαχογιάννης και επείδη είναι τέτοιος, η Πάρος καταρρέει επί των ημερών του. Δεν επιθυμεί να σκεφτεί τίποτε θετικό, τίποτε δημιουργικό. Αυτό που θέλει είναι να είναι δήμαρχος. Και έχει κάνει τα πάντα να το πετύχει, και δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να το ξαναπετύχει.
Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν θα αφήσει η συντριπτική πλειοψηφία των Παριανών να το πετύχει.

Κ.Ν.Δραγάτης

20140316-122939.jpg