Παράδοση κερδοφόρων αεροδρομίων σε ιδιώτες με εντολή τρόικα

 

aerodromia_fotoΑΙΤΗΜΑ προς το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου υπέβαλλαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της εξέλιξης των διαγωνισμών για την παράδοση των αεροδρομίων με υψηλή τουριστική κίνηση σε ιδιώτες. Κατά τη γνώμη των αιτούντων συμβούλων οι οποίοι ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει  τα συγκεκριμένα αεροδρόμια να παραδοθούν σε ιδιώτες και μάλιστα, με κινδύνους εθνικής ασφάλειας, αλλά να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο μιας και δεν είναι επιζήμια η λειτουργία τους. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Κυρία Πρόεδρε,
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται επισκέψεις των εταιρειών που ενδιαφέρονται για την αρπαγή των 5 αεροδρομίων της Περιφέρειας μας στα κατά τόπους αεροδρόμια. Ήδη βρισκόμαστε στη β΄ φάση του διαγωνισμού και οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές πολύ σύντομα.

Αυτό το ξεπούλημα συνιστά πλήγμα στην οικονομία της χώρας και στην τοπική οικονομία με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών της Περιφέρειας. Σε μια ευαίσθητη και κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή όπως είναι η Περιφέρεια μας, η απώλεια του ελέγχου της λειτουργίας των αεροδρομίων θα βλάψει τα εθνικά συμφέροντα και θα οδηγήσει σε απώλεια ενός ακόμη μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Ταυτόχρονα υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό το ξεπούλημα θα ζημιώσει το Δημόσιο και τους πολίτες. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των τελών χρήσης των αεροδρομίων και επομένως την αύξηση των εισιτηρίων. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οδυνηρή για τους επιβάτες αλλά και για τον τουρισμό της περιοχής μας.

Κυρία Πρόεδρε,
σας καλούμε να θέσετε το θέμα του ξεπουλήματος των αεροδρομίων της περιοχής μας για συζήτηση στο αμέσως επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Παύλος Χρυσαφίδης, Νεκτάριος Σαντορινιός».

20140304-104121.jpg