Απεργούν οι λιμενεργάτες πρόβλημα στα δρομολόγια πλοίων

e2dc343852dcc66e453f7f9901577ec5_XLΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στα λιμάνια πρόκειται να απεργήσουν σήμερα Τετάρτη 26|2 διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη να πουληθεί ο ΟΛΠ. Έτσι, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε όλη τη χώρα, γι΄αυτό και όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για να ενημερώνονται για το αν θα εκτελεστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Ακολουθεί η ανακοίνωση των απεργών:

«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ
Η Κυβέρνηση συνεχίζει, παρά την μεγάλη αντίδραση των συνδικάτων, των κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την προσπάθεια εκποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών. Χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ για να αποσιωπήσει τις πολιτικές ευθύνες που επωμίζεται από το έγκλημα που επιχειρεί σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της αναπτυξιακής προοπτικής και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν τα Λιμάνια.

Με διαδικασίες μεθόδευσης, πρώτα με τον λεγόμενο «φιλικό διακανονισμό» καταργούν το «εγγυημένο τίμημα» που προβλέπεται από την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙ στην COSCO και τώρα παραχωρούν το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ. Επιχειρούν με πραξικοπηματικές διαδικασίες να νομιμοποιήσουν το ξεπούλημα από την Βουλή. Καταθέτουν κείμενα προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα οποία αποσύρουν και στην συνέχεια τα επαναφέρουν. Μεθοδεύουν δήθεν απόφαση της Βουλής και την βαπτίζουν ενημέρωση. Διοχετεύουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ διάφορες προτάσεις στα ΜΜΕ για να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της υπόθεσης που είναι ότι ξεπουλάνε τον ΟΛΠ και εν συνεχεία τον ΟΛΘ και τα άλλα Λιμάνια.

Οι εργαζόμενοι με την δυναμική τους στην 4ωρη Στάση Εργασίας σε όλα τα Λιμάνια και την μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις έδωσαν την πρώτη απάντηση. Συνεχίζουμε με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλους τους Λιμενικούς Οργανισμούς την ΤΕΤΑΡΤΗ 26.02.2014, ημέρα συζήτησης του θέματος της πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 26.02.2014, στις 10 πμ και πορεία στην Βουλή. Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς σε συμπαράσταση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις και τα σχέδια ξεπουλήματος των Λιμανιών».

20140224-182048.jpg