Επιμορφωτικά σεμινάρια στην Πάρο

kentro_dia_viou_aftodioikisi.gr_-620x320

ΣΥΜΦΩΝΑ με ανακοίνωση του Δήμου Πάρου ξεκίνησαν εκπαιδευτικά προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στο πλαίσιο λειτουργίας του κέντρου δια βίου μάθησης το οποίο ισχυρίζεται ότι διαθέτει. Tο πρόγραμμα που τρέχει αυτή την περίοδο υλοποιούν ο Δήμος Πάρου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης)…
Σύμφωνα με το σκεπτικό που οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Δήμου Πάρου έχουν αντιγράψει από σχετικό κείμενο του υπουργείου παιδείας «σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση για κάθε δημότη, η σύνδεση ή η επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, την συμμετοχή του πολίτη στην κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας καθώς και η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης των δημοτών στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική τους εξέλιξη, αλλά και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν τμήματα στην θεματική ενότητα: «Αγγλικά για τον Τουρισμό». Έχει προγραμματιστεί άμεσα να ξεκινήσουν τμήματα στις θεματικές ενότητες: «Ιταλικά για τον Τουρισμό» και «Ασφάλεια – Ποιότητα Τροφίμων».

Πέραν των ενοτήτων που θα ξεκινήσουν άμεσα. Τα διαθέσιμα θεματικά πεδία είναι: Οικονομία-Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη, Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις, οι όποιες είναι διαθέσιμες στο δημαρχείο και στα Κ.Ε.Π. Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του δήμου Γ. Κουτσογιάννη στο τηλέφωνο 2284360157 ή μέσω mail: kdvm941@gmail.com

20131115-161657.jpg