Παράταση για τους ελέγχους οχημάτων και δικύκλων από τα ΚΤΕΟ στις Κυκλάδες

kteo_foto

ΑΠΟ ΤΗΝ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης η παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και δικύκλων που έχουν την έδρα δήλωσης τους στους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Νομοί Κυκλάδων και Δωδεκανήσου). Η παράταση ισχύει μέχρι 31-12-2014.
Από την παραπάνω απόφαση για τον Νομό Κυκλάδων εξαιρούνται:
1) τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνων με έδρα το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων όπου λειτουργεί ΙΚΤΕΟ και έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων για τεχνικό έλεγχο.
2) όλα τα οχήματα και δίκυκλα με έδρα το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, όπου λειτουργεί ΙΚΤΕΟ και έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων και δικύκλων για τεχνικό έλεγχο.

Τα οχήματα που εκτελούν δημόσιες επιβατικές μεταφορές, όπως λεωφορεία ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, Ε.Δ.Χ. (ταξί) καθώς και τα εκπαιδευτικά οχήματα των σχολών υποψηφίων οδηγών, θα συνεχίσουν να επιθεωρούνται από τα τοπικά τμήματα Μεταφορών & Επικοινωνιών του Νομού και να εφοδιάζονται με δελτία καταλληλότητας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Tα οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα θα συνεχίσουν να έχουν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τα ισχύοντα της νομοθεσίας.

20131115-161657.jpg