Χρήστος Βλαχογιάννης και ο …

Αμοραλισμός στην Πάρο

blaxogiannis_text

ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ του Μ. Τριανταφυλλίδη διαβάζει κανείς στην εξήγηση του λήμματος «αμοραλισμός» τα εξής: αμοραλισμός = απουσία ηθικών αρχών. Ο όρος συναντιέται πάρα πολύ συχνά στην πολιτική. Ιδίως τα τελευταία χρόνια, που στους πολίτες αποκαλύπτεται συχνά ο καταδικαστέος τρόπος με τον οποίοι πολιτεύονταν αρκετοί πολιτικοί που είχαν κατά καιρούς εμπιστευτεί. Αποδείχτηκε από την αποκάλυψη στοιχείων, ότι η κρίση που βιώνουμε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι αρκετοί πολιτικοί άσκησαν τα καθήκοντα τους χωρίς ηθικές αρχές, δηλαδή με αμοραλισμό.
Επειδή …
… λοιπόν, ο «αμοραλισμός» είναι εξαιρετικά αρνητικό χαρακτηριστικό για έναν πολιτικό, θα ήταν εκτός από αμοραλιστές και ηλίθιοι εκείνοι οι πολιτικοί οι οποίοι, ενώ πολιτεύονταν με αμοραλισμό, θα το έκαναν και επιδεικτικά. Ποιος από αυτούς τους πολιτικούς που μετέρχονταν τέτοια μέσα, δεν θέλει να τα κρύψει από τους πολίτες για να μην τον καταλάβουν. Να μην τον πάρουν «χαμπάρι» που λέμε …

Επί του συγκεκριμένου

Εκτιμούμε ότι η εισαγωγή που προηγήθηκε είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσει ο αναγνώστης να καταλάβει το πραγματικό νόημα της ανακοίνωσης που ακολουθεί. Πρόκειται για την επιστολή που θεώρησε σκόπιμο να απευθύνει τις παραμονές του δημοψηφίσματος για την υγεία (12|2), ο απερχόμενος δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης. Ήταν μία πράξη δημοσιότητας, επικοινωνίας, που αφορούσε μόνο στον εαυτό του, αφού το περιεχόμενο της επιστολής δεν έδινε κανένα νέο επιχείρημα, κανένα νέο στοιχείο με βάση το οποίο – αν το διάβαζε κάποιος πολίτης – θα μπορούσε να πεισθεί για να συμμετέχει στο δημοψήφισμα.

Το αντίθετο μάλιστα. Από μεγάλο σκέλος αυτής της ανακοίνωσης πολλοί Παριανοί θα αποθαρρύνονταν να συμμετέχουν σε κάτι το οποίο εμφανίζεται να υποστηρίζει με τέτοια – όψιμη – θερμότητα ο Χρ. Βλαχογιάννης. Κατά τη γνώμη μας, μέρος του περιεχομένου της επιστολής που δημοσίευσε ο δήμαρχος αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας που καταγράφηκε και ενδεχομένως, να μην διδάσκεται στο μέλλον ως κακό παράδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς μόνο στα νεότερα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου, όπου μελετούν την κακή συμπεριφορά πολιτικών.

Πριν σας αφήσουμε να απολαύσετε την ανακοίνωση του και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου σας θυμίζουμε:
1) ότι μόλις πριν λίγες ημέρες, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου ο Χρ. Βλαχογιάννης διατύπωνε την άποψη ότι τα μνημόνια, η φτώχεια, οι διώξεις και όλα τα υπόλοιπα «καλά» της κρίσης, είναι αυτό που άξιζε η ελληνική κοινωνία, επειδή τα προηγούμενα χρόνια έτρωγε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις κλπ, κλπ … Δηλαδή, εντός του τοπικού «ναού» της δημοκρατίας της Πάρου, με τον πιο επίσημο τρόπο αναπαρήγαγε τη λογική του Πάγκαλου ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και γι’ αυτό τα «μνημόνια είναι ευλογία» για να εξιλεωθούμε!
2) ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας ο δήμαρχος μας Χρ. Βλαχογιάννης δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ,
3)
ότι ο ίδιος «σύρθηκε» να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες του «Συντονιστικού Υγείας Πάρου – Αντιπάρου» μόλις πέρυσι, ενώ αρνιόταν κάθε μορφή διεκδίκησης (πλην των γνωστών επιστολών του) για την υποχώρηση στο επίπεδο των υπηρεσιών δημόσιας υγείας Πάρου, προφανώς για να μην ενοχλεί την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τον «ευεργέτη» του τότε αρχυπουργό των μνημονίων Γ. Ραγκούση,
4) ότι ο ίδιος έχει στηρίξει με χέρια και με πόδια κάθε μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα, ενώ έχει εφαρμόσει τοπικά υπερμνημονιακή περικοπή μισθών εις βάρος των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΠ χωρίς να το προβλέπουν τα μνημόνια της τρόικας!!!

Τώρα που σας τα θυμίσαμε αυτά, απολαύστε την επιστολή του και ιδίως το τμήμα της που αναφέρεται σε «διεθνείς τοκογλύφους», «χρεοκοπία» και μετανάστευση των νέων κλπ. Τέτοια πολιτική υποκρισία και κωλοτούμπα ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο της Πάρου. Καλή σας διασκέδαση:

Η επιστολή
του «ΝΕΟαντιμνημονιακού»

«Πάρος 12 Φεβρουαρίου 2014
Πολίτες της Πάρου,

Η προστασία της υγείας των παιδιών μας, η προστασία της δικής μας υγείας και των συγγενικών μας προσώπων βρίσκεται σε κίνδυνο. Το Κέντρο Υγείας της Πάρου συρρικνώνεται από την έλλειψη μόνιμων γιατρών και κινδυνεύει με κατάρρευση αν δεν αντιδράσουμε. Βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως του παιδιάτρου, του καρδιολόγου, του γυναικολόγου και άλλες απουσιάζουν από το Κέντρο Υγείας. Η σύμβαση του ορθοπεδικού λήγει το Μάρτιο και η θέση θα παραμείνει κενή. Το ΕΚΑΒ δεν έχει προσωπικό και δεν μας καλύπτει όλο το 24ωρο.
Το συντονιστικό για την υγεία μας καλεί να πάρουμε μέρος στο δημοψήφισμα την προσεχή Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και με τη συμμετοχή μας να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σ΄αυτούς που αδιαφορούν, σ΄αυτούς που αρνούνται να δώσουν μόνιμες λύσεις στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας.


Πολίτες της Πάρου,

Οι περισσότεροί μας αντιμετωπίζουμε πολλά και ποικίλα  προβλήματα, αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι οδήγησαν τις οικογένειές μας σε οικονομικό αδιέξοδο. Μας πήραν και μας παίρνουν καθημερινά χρήματα από τους μισθούς μας και  τις συντάξεις μας, επέβαλαν βαριά φορολογία, οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεις σε χρεωκοπία* και το χειρότερο κατέστρεψαν το μέλλον των νέων μας που αναζητούν καλύτερη τύχη στη μετανάστευση.
Θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν και το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία;
Όποιος από μας, αδιαφορήσει και δεν πάρει μέρος στο δημοψήφισμα άθελά του, βοηθάει αυτούς που μας καταστρέφουν.
Τα προβλήματα υγείας δεν κάνουν διάκριση στην ηλικία, στο φύλο και στο χρόνο που θα εκδηλωθούν. Κι όταν θα χρειαστούμε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου το Κέντρο Υγείας για να περιθάλψει εμάς ή συγγενικά μας πρόσωπα πρέπει να υπάρχουν γιατροί, γιατί χωρίς γιατρούς η ζωή όλων μας βρίσκεται σε κίνδυνο.
Χρήστος Βλαχογιάννης
Δήμαρχος Πάρου»

Από εμάς, μία ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Υ.Γ: Τους εξαγοράζεις που τους εξαγοράζεις, φρόντιζε να μην σε εκθέτουν. (Δες την λέξη με τον *)

20131115-161657.jpg