Το παραδοσιακό αποκριάτικο πάρτι στη Νάουσα

apokriatiko_naousa_foto
Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 1 το μεσημέρι, στο κέντρο «Μινώα» Νάουσας, πραγματοποιεί παραδοσιακή αποκριάτικη εκδήλωση για όλους τους Παριανούς. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χρόνια μετά τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης ανάμεσα στις δύο «Νάουσες», που ξεκίνησε, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας, η φετινή αποκριά ενώνει πάλι τις δύο περιοχές. Μικροί και μεγάλοι χορευτές, χορωδοί και ηθοποιοί έχουν ετοιμάσει ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο δρώμενα, ζωντανή μουσική, πολύ χορό και τραγούδι. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του συγκροτήματος από τη Νάουσα, τον Κώστο και τα Μάρμαρα, η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα με αποκριάτικα τραγούδια, ενώ η ζωντανή μουσική από τους παριανούς μουσικούς θα διασκεδάσει όσους βρεθούν στην εκδήλωση. Θα παρουσιαστούν ακόμη σατιρικά στιγμιότυπα με θέματα της επικαιρότητας.
Ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει το αφιέρωμα στη Νάουσα Ημαθίας και τα έθιμά της με την αναπαράσταση του πανάρχαιου αποκριάτικου εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες» καθώς και παρουσίαση φορεσιών και χορών της Μακεδονίας».

20131115-161657.jpg