Δημοψήφισμα 16 Φεβρουαρίου για την υγεία

Οι τελευταίες οργανωτικές αποφάσεις

dimopsifisma_foto
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου συνεδρίασε το Συντονιστικό Πάρου – Αντιπάρου για την Υγεία με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών και από τα δύο νησιά με θέμα την προετοιμασία του δημοψηφίσματος της 16ης Φεβρουαρίου 2014.
Έπειτα από εποικοδομητικό διάλογο αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
Τεχνικές λεπτομέρειες

1. Στο δημοψήφισμα ψηφίζουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου γραμμένοι ή μη στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της Πάρου.
2. Η ψηφοφορία θα είναι μυστική με κάλπες που θα τοποθετηθούν στα σχολεία της Πάρου και της Αντιπάρου και θα διαρκέσει από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση του.
3. Στην Παροικιά και τη Νάουσα θα λειτουργήσουν 2 εκλογικά τμήματα και 1 εκλογικό τμήμα σε κάθε δημοτική κοινότητα καθώς και στο Δήμο Αντιπάρου. Κατ΄ εξαίρεση, κάλπη θα τοποθετηθεί και στο Άσπρο Χωριό.
4. Οι εφορευτικές επιτροπές θα είναι πενταμελείς και θα ζητηθεί από τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους των νησιών μας να τις στελεχώσουν.
5. Για τους κατοίκους των νησιών μας που για λόγους έκτακτης ανάγκης θα απουσιάζουν την ημέρα του δημοψηφίσματος θα υπάρχει κάλπη σε αίθουσα του Δήμου Πάρου ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
6. Για την όσον το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων των νησιών μας αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο Πρόδρομο στην Αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» στις 7 μ.μ.
  • Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στα Μάρμαρα σε αίθουσα του Γυμνασίου στις 7 μ.μ.
  • Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ομιλία προς τους γονείς στην αίθουσα του Πολυγωνικού στην Παροικιά στις 6 μ.μ.
  • Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στη Νάουσα στην αίθουσα του Νηρέα στις 7 μ.μ.
  • Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις Λεύκες στο Κοινοτικό Μέγαρο στις 7 μ.μ.
  • Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στη Μάρπησσα στην Αγροτολέσχη στις 7 μ.μ.
  • Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Αντίπαρο στις 7 μ.μ.
  • Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στην Αγκαιριά στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου στις 7μ.μ.

Πριν την ημέρα της συνεδρίασης είχε πραγματοποιηθεί ήδη με επιτυχία συγκέντρωση στον Κώστο το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, όπου αρκετοί συμπολίτες κατέθεσαν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους και δήλωσαν την ολόθυμη στήριξή τους στο Δημοψήφισμα.

Το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος

Έχοντας ως δεδομένο τις αποφάσεις της συνέλευσης της Παροικιάς που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου και έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να προταθεί στο λαό της Πάρου και της Αντιπάρου για έγκριση το παρακάτω κείμενο προκειμένου να απαντήσει με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ:
«Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καταδικάζουμε την πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Απεργούμε, Απέχουμε και Νεκρώνουμε τα νησιά μας από κάθε δραστηριότητα στις 26 Φεβρουαρίου 2014.
Δεν υποχωρούμε δε συμβιβαζόμαστε.
Ψηφίζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ
».

Το Συντονιστικό κάλεσε όλους τους κατοίκους των νησιών να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το δημοψήφισμα που μοναδικό σκοπό έχει την προστασία της υγείας όλων μας και κυρίως των παιδιών.

20131115-161657.jpg