ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Απολογήθηκε ο Θεοφίλου για τη ληστεία στη Νάουσα

20140131-164803.jpg

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ σήμερα ο κατηγορούμενος για τη ληστεία στην τράπεζα της Νάουσας, Θεοφίλου, στη δίκη που γίνεται για εκείνο το έγκλημα, στο πλαίσιο του οποίου δολοφονήθηκε ο Παριανός οδηγός ταξί Δ. Μίχας.
Ως προς τα γεγονότα της ληστείας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να νιωθει ένας δικαστής, όταν μπροστά του έχει έναν άνθρωπο που προσπαθεί να καταδικάσει με στοιχεία οπως κουρεύτηκε το καλοκαίρι, έμεινε σε ενα φτηνο ξενοδοχείο για δυο μέρες και κρατούσε μια τουριστική τσάντα που εγραφε «Πάρος», δηλαδή αν με συλλαμβάνανε το Σεπτέμβρη Οκτώβρη του 2001 είχα κουρευτει πριν ενα μήνα, ειχα μεινει σε ξενοδοχείο και φορούσα μπλουζακι I love Usa θα σας φαινόταν λογικό να κατηγορούμαι για τους διδυμους πύργους, η αντιστοιχία των στοιχείων είναι ίδια».

Ως προς το γιατί οι φίλοι του και μάρτυρες Λ. και ο Ν. κατέθεσαν τώρα στην δίκη, ότι ήταν μαζί τους εκείνη την εποχή στην ανακαίνιση στο στέκι Μεταναστών, ισχυρίστηκε πως εκείνος δεν τους άφησε να καταθέσουν νωρίτερα στην ανάκριση, καθώς δεν ήξερε πού το πηγαινε η αντιτρομοκρατική και ήθελε να προστατέψει το κοινωνικό του περιβάλλον συν του ότι υπάρχει μια παράδοση των αναρχικών που θέλει να καταρρέουν οι σκευωρίες στις αίθουσες των δικαστηρίων. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά είπε: «οι Εφέτες ανακριτές λειτουργούν σαν υφιστάμενοι της αντιτρομοκρατικής περισσότερο και όχι ως προϊστάμενοι της όπως θα περίμενε κανείς».

Για τους Παριανούς υπάλληλους της τράπεζας που ήρθαν ως μάρτυρες ανέφερε ότι παρόλες τις πιέσεις από την εργοδοσία τους, δεν τον αναγνώρισαν, ενώ πελάτης της τράπεζας που ήρθε ως μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά «τόσες μέρες τον κοιτάζω και δεν μου θυμίζει τιποτα».

Ο Θεοφίλου είπε: «Τους μάρτυρες δεν θα τους εμποδιζε τίποτα, να σκεφτούν αυτόν λέει η τηλεόραση αυτόν λέει η αστυνομία, το dna του λένε ότι βρέθηκε, ε, δεν είναι κάποιος που είναι 2.10 μ. είναι 120 κιλά και έχει μια τεράστια μύτη, ε, ας πούμε ότι είναι αυτός. Παρόλα αυτά, αυτό δεν το κάνανε και κάτι σημαίνει αυτό το πράγμα.

Εσείς συνεχίζετε να υπονοείτε ότι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες του δράστη με μένα εγώ δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να τονίσω τις διαφορές, βλέπουμε τελείως διαφορετικά χείλη, τελείως διαφορετικά δόντια, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική συνεχίζετε να επιμένετε σε κάτι τέτοιο.

Και επίσης ντε και καλά οι δράστες ήταν αναρχικοί επειδή δεν πήραν τα λεφτά από τον πελάτη στη φυλακή σε όποιον κοινό ληστή το χω πει αυτό, τραβάει τα μαλλιά του, αν είναι να ληστεύεις πελάτες, θα ληστεύαμε προποτζίδικα και όχι τράπεζες και ήταν ανώτερου μορφωτικού επιπέδου και ως εκ τούτου ήταν αναρχικοί. Πώς από απλές φράσεις όπως θα σε πάρουμε όμηρο, θέλουμε μόνο τα λεφτά της τραπεζας και όχι των πελατών, μπορεί να προκύπτει ένα τέτοιο συμπέρασμα».

Σχετικά με το DNA που βρέθηκε είπε: «δεν μπορώ να μπω σε κάποια εξήγηση, ή μαλλον η εξήγηση που μπορώ να δώσω ξέρω ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το δικαστήριο. Όταν υπάρχει άλλωστε η πεποίθηση του δικαστή ότι είναι τα στοιχεία της αντιτρομοκρατικής σωστά και όχι πλαστά. Τι να πω; Μπορεί να έκανε λάθος το εργαστήριο, αν θέλετε να πω κάτι, επίσης δεν συνηθιζω να φοράω καπέλα, δεν συνηθίζω να δοκιμαζω καπέλα και πόσο μάλλον καουμπόικα για να βρέθηκε εκεί τυχαία»

Ισχυρίστηκε ότι η άρνηση του να δώσει DNA δεν έχει να κάνει με το ότι είχε να κρύψει κάτι, αλλά ότι οι λόγοι ήταν πολιτικοί, εφόσον αποτελεί μια πράξη αντίστασης, στο φακέλωμα που επιδιώκεται να γίνει σε άτομα καθώς και στο να καθιερωθεί μια τέτοια επιστημονική μέθοδος, κατασκευής υπόπτων και ενόχων.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 3|2|14.