Με απόφαση – δώρο – στηρίζει την δήθεν απόρριψη αδειοδότησης των ανεμογεννητριών το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

anemogenitries_foto_1

ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο (25|01) πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, και ήταν η πρώτη μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του υπουργού περιβάλλοντας Γ. Μανιάτη να δώσει άδεια σε εταιρεία για γιγαντιαίες μονάδες ανεμογεννητριών σε εγκαταστάσεις ΑΠΕ σε νησιά των Κυκλάδων, χωρίς την έγκριση των κατοίκων των νησιών, ούτε και των αντίστοιχων δημοτικών συμβουλίων….
Ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου με επικεφαλής τον Χ. Κόκκινο, Κ. Μπιζάς, ο οποίος εκλέγεται στην περιφερειακή ενότητα Πάρου – Αντιπάρου, δημοσιοποίησε μήνυμα με το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, αφού αφορά την Πάρο.
Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα μας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» και ο ιστότοπος μας http://www.paronewsblog.gr έχει αναφερθεί διεξοδικά στο θέμα. Επί της συγκεκριμένης απόφασης, όπως την αναμετάδωσε ο Παριανός περιφερειακός σύμβουλος, η οποία κατά τη γνώμη μας είναι «δώρο» για τα σχέδια των επιχειρηματιών, θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό κείμενο τις επόμενες ημέρες.
Ακολουθεί η ενημέρωση για την τελευταία απόφαση όπως μας την έστειλε ο Κ. Μπιζάς:

«Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 25.01.2014 αποφασίστηκε ομόφωνα να στηριχθούν οι Δήμοι των τεσσάρων νησιών Πάρου, Νάξου, Άνδρου και Τήνου στην προσφυγή τους προς το Σ.τ.Ε.για να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με την εγκατάσταση των Α.Π.Ε. στα παραπάνω νησιά. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε επικουρικά στους Δήμους να προσφύγει και η Περιφέρεια στο
Σ.Τ.Ε.για το παραπάνω θέμα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι θετικό στην εγκατάσταση των Α.Π.Ε. στο Νότιο Αιγαίο αλλά με την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες ώστε να υπάρξει χωροθέτηση και σχέδιο για την ανάπτυξη τους.
Σε κάθε περίπτωση από την ανάπτυξη των Α.Π.Ε. θα πρέπει να έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος και οι τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας.

kostas_bizasΣτην τοποθέτηση μου στήριξα την παραπάνω απόφαση και ενημέρωσα για τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαίτερα στο νησί της Πάρου.
Ταυτόχρονα ανέφερα:
1ον) ότι η Περιφέρεια έχει την ευκαιρία με το συγκεκριμένο θέμα να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο που έχει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και
2ον) ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού.
Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Μπιζάς».

20131115-161657.jpg