ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 | Προχωρά η μετεξέλιξη της ΚΕΠ

… ως νέος συνδυασμός για τις εκλογές

kep_etoimo_250114

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος» στην Παροικιά η πρώτη ανοικτή γενική συνέλευση του υπό σύσταση νέου τοπικού πολιτικού συνδυασμού ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014. Πρόκειται για μετεξέλιξη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου (ΚΕΠΠ) που είχε κατέλθει στις δημοτικές εκλογές του 2010 με επικεφαλής τον Μ. Γλέζο ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε και ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον αντικατέστησαν μέλη του ψηφοδελτίου με ετήσια θητεία στο δημοτικό συμβούλιο (Ισιγώνης, Καστρουνής, Σάμιος).
Από την ΚΕΠ δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση με την οποία περιγράφηκαν τα όσα διαδραματίστηκαν και αποφασίστηκαν στην τελευταία συνάντηση. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
«Πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 19/1, με επιτυχία, η Ιδρυτική Συνέλευση της Νέας Δημοτικής Κίνησης: Κ Ι Ν Η Σ Η  Ε Ν Ε Ρ Γ Ω Ν  Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν, Οικολογία, Συμμετοχή, Αλληλεγγύη, και διακριτικό τίτλο ΚΕΠ – ΟΣΑ.

Η νέα αυτή Δημοτική Κίνηση αποτελεί τη Μετεξέλιξη και Διεύρυνση της ΚΕΠΠ, μετά τις Ανοιχτές Δημοκρατικές Διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαν μέλη και φίλοι της ΚΕΠΠ, μέλη και φίλοι άλλων Συλλογικοτήτων και πολίτες του Νησιού μας. Μέσα από το ελεύθερο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τόσο το όνομα της Κίνησης, όσο και Οργανωτικά Ζητήματα.
Δημιουργήθηκαν οκτώ θεματικές ομάδες δουλείας:

  • Άμεσης Δημοκρατίας – Αυτοδιοίκησης,
  • Περιβάλλοντος – ΓΠΣ,
  • Πρωτογενούς Τομέα – Μεταποίησης,
  • Τουρισμού,
  • Πολιτισμού,
  • Νεολαίας,
  • Αλληλεγγύης,
  • Τοπικών Ζητημάτων – Έργων, που θα  επεξεργαστούν τα θέματα, θα τα φέρουν σε επόμενη Γενική Συνέλευση, όπου  μετά από συζήτηση θα ψηφιστούν και θα αποτελέσουν τις Θέσεις και το Πρόγραμμα της Κίνησης. Η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει τόσο για τον υποψήφιο Δήμαρχο, όσο και για τους υποψήφιους Συμβούλους.

Η Ιδρυτική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε ότι η Νέα Δημοτική Κίνηση θα λειτουργεί με βάση τις Αμεσοδημοκρατικές Διαδικασίες, και όλες οι αποφάσεις της θα παίρνονται από τη Γενική Συνέλευση της Κίνησης.
Καλούμε όλους τους Πολίτες της Πάρου που συμφωνούν με τις πιο πάνω απόψεις και πρακτικές, να πλαισιώσουν τη Κίνηση Ενεργών Πολιτών – Οικολογία, Συμμετοχή, Αλληλεγγύη και να δουλέψουν μαζί μας για μια πραγματική Αυτοδιοίκηση στη Πάρο, με επίκεντρο το Πολίτη, και στόχο τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του».

20131115-161657.jpg