ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ | Τα Καλά νέα ξεκινούν από την Αντίπαρο!

Νέος συνδυασμός με επικεφαλής τον Αναστάσιο Φαρούπο

antiparos_xartis_leukos
ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ τους να αλλάξουν τα δεδομένα και το πολύ χαμηλό επίπεδο της κυρίαρχης  πολιτικής σκηνής της Αντιπάρου δημοσιοποίησαν πολίτες του νησιού με ανακοίνωσή τους σήμερα 23|1. Στην ανακοίνωση – διακήρυξή τους με λίγα λόγια και μεστά, ανακοίνωσαν χωρίς φανφάρες, την ίδρυση του πολιτικού τους φορέα με τον οποίο θα κατέλθουν στις προσεχείς εκλογές, ενώ ανακοίνωσαν τον επικεφαλής του συνδυασμού.
Πρόκειται για τον Αναστάσιο Φαρούπο του Δημητρίου ο οποίος εργάζεται στην εφορία Πάρου. Υπήρξε στο παρελθόν, στα πολύ νεανικά του χρόνια δημοτικός σύμβουλος, όμως για οικογενειακούς λόγους, αποσύρθηκε.
Τώρα, γύρω στα 40, επανακάμπτει ως επικεφαλής ομάδας ανθρώπων στην Αντίπαρο…
Προετοιμασία

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν γίνει συναντήσεις και διεργασίες προκειμένου να προκύψει ο συγκεκριμένος συνδυασμός, μεταξύ ανθρώπων από όλες τις ιδεολογίες που ζουν και δρουν στο νησί. Όπως φαίνεται συνδέθηκαν με βάση τα προβλήματα και κυρίως τις προοπτικές του τόπου, προκειμένου να δημιουργήσουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό, ο οποίος θα εργαστεί για να αλλάξει το ομολογουμένως, αναχρονιστικό πλαίσιο νοοτροπίας με το οποίο διοικείται τα τελευταία χρόνια το νησί, παρά του ότι έχει τις δυνατότητες να «απογειωθεί».
Η αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση του Δήμου συνδέει τα μέλη του συνδυασμού, και όχι οι κομματικές συμφωνίες. Γι’ αυτό και συμμετέχουν στον νέο συνδυασμό όλες οι τάσεις και συλλογικότητες οι οποίες έχουν διατυπώσει τις διαφωνίες του με τη λογική του νυν δημάρχου Γ. Λεβεντάκη.

Ακολουθεί το κείμενο της διακήρυξης:

«Διακήρυξη ίδρυσης εκλογικού συνδυασμού
Αντίπαρος 22 Ιανουαρίου 2014
Αγαπητές συμπολίτισσες, συμπολίτες, φίλοι και φίλες σε λίγους μήνες καλούμαστε όλοι μας υπεύθυνα να εκλέξουμε την νέα Δημοτική αρχή του νησιού μας. Η επόμενη Δημοτική μας αρχή θα πρέπει να διανύσει μια κρίσιμη πενταετία. Ο νέος Δήμος Αντιπάρου χρειάζεται όραμα και όρεξη για προσφορά και δουλειά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλα σφάλματα, οφείλουμε ενωμένοι να χαράξουμε μια νέα πορεία για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
eliaΜε γνώμονα την δημοκρατία, την ισότητα και ισονομία και εφόδια το αίσθημα ευθύνης, την αγάπη για τον τόπο μας και τον σεβασμό σε όλους τους Αντιπαριώτες, ανακοινώνουμε ότι θα μετέχουμε στις επόμενες Δημοτικές εκλογές τον προσεχή Μάιο, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ με έμβλημα μας την ελιά. Με αρχηγό μας τον Φαρούπο Αναστάσιο του Δημητρίου θα ζητήσουμε (και δεν θα αγοράσουμε) την ψήφο σας, για να μας δώσετε την δύναμη να πάμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά, αυτό τον ευλογημένο τόπο που μας χάρισε ο Θεός και οι πρόγονοι μας. Ξεχνάμε τις κομματικές μας ταυτότητες και χωρίς ρουσφετολογίες θα βάλουμε τα θεμέλια για μια διαφορετική διακυβέρνηση βασισμένη στην ειλικρίνεια και την διαφάνεια σε όλες τις κινήσεις και εργασίες του Δήμου.
Είμαστε δημότες της Αντιπάρου, άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας που αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε στο στίβο της ζωής. Δεν θα χρειαστεί να εξαργυρώσουμε κανένα γραμμάτιο από τους μηχανισμούς της εξουσίας.
Ο συνδυασμός μας βρίσκεται στο τελικό στάδιο στελέχωσης του από αξιόλογα άτομα της μικρής μας κοινωνίας. Είμαστε ανοιχτοί και φιλικοί σε τυχόν συνεργασίες, προτάσεις και παρατηρήσεις από όλους τους πολίτες του νησιού μας. Όλοι μαζί βρίσκοντας αυτά που μας ενώνουν, προχωράμε με θέληση και δυναμική. Στην προσπάθεια μας αυτή δεν περισσεύει κανείς, όλοι μαζί ενωμένοι ανεξάρτητα από τις κομματικές και πολιτικές μας πεποιθήσεις δηλώνουμε πως πάνω από όλα είναι και θα είναι η Αντίπαρος.
Τον προσεχή Μάιο ενωμένοι, πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία και όλοι μαζί να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο από ότι τον βρήκαμε. Σας χρειαζόμαστε συνοδοιπόρους ενεργούς πολίτες και να είστε σίγουροι πως με ομόνοια και σύμπνοια θα ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και θα δώσουμε μαζί, αυτό που οφείλουμε στον τόπο μας και στα παιδιά μας».

20131111-154840.jpg