ΠΑΡΟΣ | Το σπίτι του Δασκάλου – Πρόγραμμα δραστηριοτήτων & εκδηλώσεων Ιανουαρίου

 

daskaloi_foto

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του για το πρώτο μήνα της νέας χρονιάς δημοσιοποίησαν οι δάσκαλοι του συλλόγου «Π. Καλλιέρος» που λειτουργούν το «Σπίτι του Δασκάλου» που είναι βέβαια ανοικτό σε όλους είτε είναι εκπαιδευτικοί, είτε όχι. Αναφέρονται και τα σταθερά ραντεβού για δραστηριότητες κάθε εβδομάδα, αλλά το πρόγραμμα προβολών για τον προσεχή μήνα. Το κείμενο ακολουθεί:


• Καφενείο Κάθε Πέμπτη μετά τις 18.00
Μαθήματα ΣΚΑΚΙ Κάθε Πέμπτη τις ώρες του καφενείου.
• Πεζοπορία Κυριακή 26/1 στις 11.30

Διαδρομή: Σπίτι του Δασκάλου – Άγιος Φωκάς (Σε περίπτωση βροχής αναβάλλεται).
• Κοπή Πίτας με ζωντανή μουσική Παρασκευή 31/1 στις 21.00

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Πάρου – Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος» και ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου

• Προβολές Tαινιών Κάθε Δευτέρα στις 20.30
Μετά το αφιέρωμα στην κωμωδία, το Σπίτι του Δασκάλου συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές με μία νέα θεματική τον Ιανουάριο: «Σύγχρονο δουλεμπόριο – Human Traffiking»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Δευτέρα 20/01/2014: «Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό μιας Διαπόμπευσης» της Ζωής Μαυρουδή
παραγωγή: Ζωή Μαυρουδή, η Irate Greek,το Omnia TV και το περιοδικό UNFOLLOW.
Ένα ντοκιμαντέρ για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαϊου του 2012. Ένα ντοκιμαντέρ που ξεσκεπάζει την υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας και το πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες του πιο «αδύναμου».

• Δευτέρα 27/01/2014: ΛΙΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ( LILYA 4- EVER) τoυ Λούκας Μούντισον ( Lukas Moodysson)
(σουηδική παραγωγή του 2002, 109΄)
Πέντε μεγάλα βραβεία στα σουηδικά Όσκαρ.
Η 16χρονη Λίλια μεγαλώνει εγκαταλειμμένη από γονείς σε μια κωμόπολη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ακολουθώντας απατηλές υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο πείθεται να φύγει για Σουηδία όπου και πέφτει θύμα κυκλώματος πορνείας ανηλίκων. Ρεαλιστική γραφή από το Μούντισον, σχεδόν ντοκιμενταρίστικη ματιά, που ακολουθεί την εξαθλιωμένη πραγματικότητα στη μετασοβιετική κοινωνία. Δριμύ κατηγορώ για την απάνθρωπη εκμετάλλευση του ανθρώπου χωρίς ίχνος μελοδράματος ή αφελούς συναισθηματισμού. Απίστευτη ερμηνεία από την Οξάνα Ακινσίνα ( Oksana Akinshina).

• Δευτέρα 03/02/2014: ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ ( Froozen River) της Κόρτνει Χαντ (Courtney Hunt)
(αμερικάνικη παραγωγή του 2008, 97΄)
Υποψηφιότητα για όσκαρ σεναρίου και Α΄γυναικείου ρόλου
Μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ του ΣΑΝΤΑΝΣ.
Η Έντι αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα αφού ο τζογαδόρος άντρας της, εγκαταλείπει την ίδια και τα δύο τους παιδιά, παίρνοντας μαζί κι όλα τους τα χρήματα. Για να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο δέχεται να δουλέψει με μία νεαρή Ινδιάνα η οποία της προτείνει να συνεργαστούν  στη μετακίνηση παράνομα μεταναστών από τον Καναδά στις ΗΠΑ. Σχέδιο που υπόσχεται γρήγορα λεφτά, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο ρεαλιστικός λιτός κινηματογράφος της Κόρτνει στοχεύει  στην καρδιά της δυτικής ευημερίας όπου η ανεργία, η παράνομη μετανάστευση, η φτώχεια, οδηγούν τους ανθρώπους πέρα από τα όριά τους.  Η ταινία χωρίς συναισθηματισμούς και με απόλυτη ειλικρίνεια παρακολουθεί τους αντι-ήρωές της χωρίς να «εκβιάζει» τους θεατές να βγάλουν ηθικό δίδαγμα.

20131115-161657.jpg