Τις καλύτερες ευχές μας για δικαιοσύνη, με χρόνια πολλά στο Γιάννη …

Γιατί φυλακή – μετά από αποκατάσταση δημοκρατίας – χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει!

20131214-113655.jpg
Χρόνια πολλά Γιάννη μου…

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕΣ να σου πουν δημόσια χρόνια πολλά, προκειμένου μετά, στο καπάκι, να βρεις αφορμή να ξεμυτήσεις από το καβούκι σου Γιάννη μου, για να επικοινωνήσεις – τάχα αυθόρμητα – τάχα ευγενώς ανταποκρινόμενος στις ευχές των «ιθαγενών» σου,
να σου ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου, ως πολίτης όμως, χρόνια πολλά!

Ασφαλώς, να έχεις χρόνια πολλά. Αφενός γιατί οι κανονικοί άνθρωποι της τάξης μας (δεν ξέρω αν θυμάσαι, μικρομεσαία λέγεται), δεν κρατούν κακία επί της ζωής των άλλων, ακόμη και των τυράννων τους, αφετέρου για λόγους διακαιοσύνης…

Να σου εξηγήσω τι εννοώ Γιάννη μου, αν και είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβες. Πρέπει ο καλός θεός σου (αν έχεις), να σου δώσει πολλά χρόνια για να ζήσεις, ώστε να έχει την ευκαίρια μία κανονική δημοκρατία που θα αποκαταστήσουν κάποτε οι πολίτες μαζί με τίμιους, συνεπείς και δίκαιους πολιτικούς που θα αναδείξουν στην κυβέρνηση, να σε προσάγει στη διακιοσύνη.

Στη διακιοσύνη, τόσο εσύ, όσο και ο Παπανδρέου, όσο και ο Παπακωνσταντίνου και οι άλλοι φίλοι σου, θα δικαστείτε διότι αποκρύψατε από τον λαό το προμελετημένο σχέδιο σας – με φασισμό – χωρίς να ρωτήσετε κανένα, να υπογράψετε την παράδοση της χώρας και των πολιτών της σε ξένες δυνάμεις. Αποφασίσατε να την υποδουλώσετε.

Υπογράψατε να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός της ιδιωτικής στις αγαπημένες σας τράπεζες.
Υπογράψατε την καταστροφή της αγοράς, του εμπορίου και των επαγγελμάτων.
Υπογράψατε την εξαθλίωση των ανθρώπων της χώρας και την καταρράκωση της αξιοπρέπειας τους διεθνώς.
Υπογράψατε την εκδίωξη από την χώρα των καλύτερων μυαλών, των πιο δυναμικών τμημάτων της κοινωνίας, για να φύγουν μετανάστες σε χώρες του εξωτερικού, για να εκμεταλλευτούν τις ικανότητες τους ξένα κράτη, πολλά από τα οποία είναι οι εντολείς σας να καταστρέψετε το έθνος.

Υπογράψατε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που από αξιοπρέπεια δεν θέλησαν να συνεχίσουν να ζουν, έδωσαν τέλος στη ζωή τους, για να μην ξεφτυλίζονται στα μάτια των παιδιών τους, των προγόνων τους και των σύντροφων τους, επειδή έχασαν από την κρίση σας τις δουλειές τους και δεν είχαν πια χρήματα ούτε για να εξασφαλίσουν τη ζέστη στα παιδιά τους.

Υπογράψατε τον αργό θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που αρρώστησαν από μελαγχολία, κατάθλιψη, καρδιά ή καρκίνους, και σέρνονται στα εξαθλιωμένα νοσοκομεία που εγκαταλείψατε χωρίς χρήματα.

Υπογράψατε όλα τα παραπάνω, αδιαφορώντας για το Σύνταγμα και τη κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού για τέτοιου κρίσιμου μεγέθους αποφάσεις που δεσμεύουν το έθνος για δεκάδες χρόνια στην καταστροφή, δεν ζητήσατε την επικύρωση με αυξημένη πλειοψηφία, αλλά μόνο με την δεδηλωμένη που είχατε υφαρπάξει με το «λεφτά υπάρχουν». Συνεπώς, ξεφτυλίσατε ό,τι είχε απομείνει από τη δημοκρατία, δημιουργώντας έτσι, τον αγαπημένο σας φασιστικό χώρο ως κόμμα με τον οποίο συνεργαστήκατε αγαστά για να τρομοκρατείτε το μεγάλο μέρος των πολιτών και να παραμυθιάζεται το μικρό, τα μέλη του οποίου στέλνετε για πελάτες στους ναζιστές.

Αφήσατε τα παιδιά όλων των παραπάνω ενηλίκων που καταστρέψατε, να μεγαλώνουν είτε ορφανά, είτε στεναχωρημένα επειδή είναι αναγκασμένα να παρακολουθούν τους γονείς τους να μην τα καταφέρνουν και να ντρέπονται γι’ αυτό μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Υποχρεώσατε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα να λυπούνται τους γονείς τους, τους οποίους μέχρι πριν λίγο καιρό, τους είχαν για ήρωες και πρότυπα τους.

Για όλα τα παραπάνω Γιάννη μου, σου εύχομαι να έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου γεμάτα υγεία, για να υποβληθείς υγειής σε πνεύμα και σώμα στη διαδικασία της δικαιοσύνης.
Αν η δικαιοσύνη της δημοκρατίας σε βρει ένοχο Γιάννη μου, να είσαι σίγουρος ότι οι θεσμοί της δημοκρατίας των πολιτών θα προστατέψουν τους δικούς σου και κυρίως τα παιδιά σου. Δεν θα αφήσουν κανένα δικό σου να βασανίζεται από τα δικά σου καταστροφικά αντιδημοκρατικά, καιροσκοπικά και εντέλει φασιστικά εγκλήματα.
Η δημοκρατία των πολιτών δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο δρόμος της αθλιότητας που ανοίξατε εσείς ανεύθυνα με τις υπογραφές σας.

Με αυτές τις ευχές, χρόνια πολλά Γιάννη μου.
Και καλή αντάμωση.
Κώστας Ν. Δραγάτης