ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ | Ώρα λαϊκής ευθύνης

logo_laiki_sispirosi_notiou_aigaiouΑΠΟ ΤΗ δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Κ Ροκονίδας) δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη 5|12 κείμενο με τις θέσεις του συνδυασμού σχετικά με την απόφαση για δημοψήφισμα που λήφθηκε ομόφωνα από το «Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία» πρόσφατα. Όπως είναι γνωστό πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε Πάρο και σε Αντίπαρο στις 16 Φεβρουαρίου και αυτή την εποχή γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες από το «Συντονιστικό» για την απαιτητική διοργάνωση που είναι και πρωτόγνωρη για την Πάρο.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
«Αγαπητοί συμπολίτες η Κυριακή 16η Φεβρουαρίου 2014 πρέπει και μπορεί να γίνει μια Κυριακή όπου η λαϊκή ευθύνη και η λαϊκή συμμετοχή θα δώσουν ένα βροντερό παρόν. Μια Κυριακή όπου έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε την θέληση μας και να διαμορφώσουμε, όπως εμείς νομίζουμε, παραπέρα τα αγωνιστικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε στα νησιά μας.

Καλούμαστε να αποδεχτούμε ή να αντιπαλέψουμε όλο το άγριο σκηνικό της εξαθλίωσης που βιώνει κάθε λαϊκή οικογένεια σε όλες τις πτυχές της ζωής της. Καλούμαστε να συμβιβαστούμε ή να αντιδράσουμε σε όλο αυτό το ρεπερτόριο της βαρβαρότητας που είναι πραγματικά ανεξάντλητο και που σκοτώνει. Το Συντονιστικό, έστω, μετά από πολύμηνη «ακινησία» και «αφωνία», κάνει μια πρόταση, να νεκρώσουν τα πάντα στο νησί για 24 ώρες. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες προτάσεις και άλλες σκέψεις για μορφές αντίδρασης, που μπορούν να αποτελέσουν ερωτήματα στο δημοψήφισμα.
Σε κάθε όμως περίπτωση η συμμετοχή όλων μας σε αυτό είναι πράξη ευθύνης, πράξη συμμετοχής, πράξη αντίστασης και αντίδρασης σε αυτούς που με την πολιτική τους μας οδηγούν στην φτώχεια, την απόγνωση και την εξαθλίωση.
Το δημοψήφισμα δεν είναι το παν. Είναι μια αρχή.

Γιατί όπως εξομολογήθηκε και ένας συμπολίτης μας σε συνεδρίαση του Συντονιστικού, «…πρώτη φορά αισθάνθηκα τόσο όμορφα στη ζωή μου διαδηλώνοντας με άλλους συμπολίτες μου στο κέντρο της Αθήνας…», αναφερόμενος στην πορεία του Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Γιατί στους δρόμους του αγώνα είναι η ελπίδα μας!»
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ
20131115-161657.jpg