Γιορτή για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και στην Παροικιά

 

dentro_paroikia_foto
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8|12 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Παροικιάς με επιμέλεια της ΚΔΕΠΑΠ της Δημοτικής Κοινότητας και φορέων του νησιού. Η βραδιά άνοιξε με …

… την παιδική χορωδία της Σχολής Μουσικής του Δήμου Πάρου υπό την διεύθυνση της κ. Μαρουλίας Κοντού και την συμμετοχή των καλλιτεχνών Σ. Μάλαμα (μέτζο σοπράνο), Δημήτριο Σιγαλό (τενόρο), και Μιχάλη Χατζή (μπάσο) που ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενθουσιάζοντας το κοινό που τους αποθέωσε με το θερμό του χειροκρότημα. Στη συνέχεια, παιδιά της σχολής μπαλέτου της Παροικιάς παρουσίασαν μια γιορτινή χορογραφία στην πλατεία, μπροστά από το δένδρο.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το άναμμα των φώτων του δένδρου διαδικασία που ολοκλήρωσε ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης, αφού πρώτα απηύθυνε τις ευχές του στους παρευρεθέντες. Στην συνέχεια, εμφανίσθηκε ο Άη – Βασίλης τον οποίο υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα παιδιά. Κρούοντας τον κώδωνα της χαράς και της ελπίδας, διέσχισε την πλατεία παίρνοντας θέση στον θρόνο του περιτριγυρισμένος από τους βοηθούς του και τα δώρα του, μοιράζοντας σε όλους τους μικρούς του φίλους το πολυπόθητο δωράκι για το καλό και τις ευχές του για έναν καλύτερο χρόνο.

Σειρά είχε  η παραδοσιακή νησιώτικη μουσική με τους Α. Νίκα, Γ. Νίκα, Μ Δελέντα, Μ. Κρητικό που με το τραγούδι, τους ήχους του λαούτου, του βιολιού και της τσαμπούνας, συνοδεία της ντόπιας σούμας και των παραδοσιακών εδεσμάτων ξεσήκωσαν τους παραβρισκόμενους όπου  γλέντησαν μέχρι αργά. Από την ΚΔΕΠΑΠ με ανακοίνωση διατυπώθηκαν ευχαριστίες για τη συνδιοργάνωση σε τοπικούς συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς και γενικότερα σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

20131115-161657.jpg