Προχωράνε οι προεργασίες για το «Δημοψήφισμα Υγείας» Πάρου – Αντιπάρου


20130828-141220.jpg

ΣΤΙΣ 25|11 λήφθηκε απόφαση από τους συλλόγους Πάρου και Αντιπάρου για να πραγματοποιηθούν δυναμικές δράσεις προκειμένου να διεκδικηθεί και εφέτος το αίτημα των δύο νησιών για αποκατάσταση των βασικών συνθηκών στον τομέα παροχής δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι φορέων των δύο νησιών αποφάσισαν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να αναδείξουν το πρόβλημα και να αποφασίσουν τον τρόπο διεκδίκησης.
Για τις προετοιμασίες αυτού του μεγάλου εγχειρήματος το «Συντονιστικό φορέων» δημοσιοποίησε ανακοίνωση για να πληροφορηθούν οι πολίτες τις προετοιμασίες:

«Στις 5 Δεκεμβρίου 2013 συνεδρίασε η Γραμματεία του Συντονιστικού της Υγείας, προκειμένου να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό δράσεων, στα πλαίσια της υλοποίησης της σχετικής ομόφωνης απόφασης που ελήφθη στις 25/11/2013, για την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 16ης Φεβρουαρίου 2014 σε Πάρο και Αντίπαρο. Διαπιστώθηκε η μέχρι τώρα πολύ θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στις πρώτες επαφές που επιχείρησε το Συντονιστικό με τους φορείς των Λευκών, των Μαρμάρων, της Μάρπησσας, του Κώστου, καθώς και με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και του Δήμου Πάρου.
Παράλληλα, καθορίστηκαν οι ακόλουθες συναντήσεις του Συντονιστικού:

 • με τους φορεις της Αγκαιριάς, τη Δευτέρα 9/12/2013 και ώρα 18.00μ.μ., στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς.
 • με το εργατικό δυναμικό του Δήμου Πάρου, την Τρίτη 10/12/2103 και ώρα 13.00μ.μ., στο χώρο της αποθήκης του Δήμου Πάρου.
 • Με τους φορείς της Νάουσας, την Τετάρτη 11/12/2013 και ώρα 17.00μ.μ., στην αίθουσα του Αγ. Αθανασίου.

  Διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη ξεχωριστών συναντήσεων με κατηγοριοποιημένες ομάδες επαγγελματιών της Πάρου και της Αντιπάρου. Στη βάση αυτή, θα πραγματοποιηθεί και ειδική ξεχωριστή συνάντηση με το σύνολο των εκπαιδευτικών κοινοτήτων (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί) των δύο νησιών. Επισημάνθηκε η ανάγκη να εκδοθούν άμεσα σχετικές αποφάσεις στήριξης του Δημοψηφίσματος από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πάρου και Αντιπάρου.

  Στα πλαίσια αυτά, η Γραμματεία καθόρισε νέα ημερομηνία συνεδρίασης της Ολομέλειας του Συντονιστικού στις 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  Θέμα 1ο : Οργάνωση και προετοιμασία του Δημοψηφίσματος
  Θέμα 2ο : Ενημέρωση από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου-Αντιπάρου.

  Η παρουσία όλων των μελών του Συντονιστικού κρίνεται πλέον απαραίτητη και επιβεβλημένη. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές για κάθε πολίτη της Πάρου και της Αντιπάρου».

  20131115-161657.jpg